Coreea de Sud înăsprește restricțiile pentru limitarea noilor infectări

-


Autorităţile sud-coreene au anunţat joi înăsprirea măsurilor de distanţare fizică în regiunea capitalei Seul după s-au înregistrat în ultimele zile cifre maxime de contagieri după perioada de vară cu virusul SARS-CoV-2, scrie Agerpres.

Nivelul 1.5 de restricţii (al doilea după o scară de cinci) a intrat în vigoare la miezul nopţii de miercuri la Seul şi în provincia învecinată Gyeonggi, cele două zone care au înregistrat cel mai mare număr de cazuri, şi care va rămâne în vigoare cel puţin două săptămâni.

În oraşul Incheon din apropiere, unde volumul cazurilor este ceva mai mic, restricţiile se vor aplica de lunea viitoare.

Coreea de Sud a înregistrat în ultimele 24 de ore 343 de noi cazuri, un record după 29 august, dintre care 293 sunt infectări locale, iar 177 corespund regiunii capitalei unde trăiesc aproximativ 26 de milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia ţării.

Nivelul 1.5 de restricţii nu afectează prea mult viaţa cotidiană a sud-coreenilor dar vizează mai ales activitatea barurilor, cafenelelor, restaurantelor şi localurilor de karaoke care trebuie să evite aglomerările şi să garanteze distanţa de securitate între clienţi.

Pe stadioane sau în lăcaşurile de cult numărul persoanelor nu trebuie să depăşească 30 %, iar în sălile de concert nu trebuie să afle mai mult de 100 de persone, cărora le este interzis să strige, să cânte sau să mănânce în timpul reprezentaţiilor sau evenimentelor sportive. De asemenea, în sălile de clasă din şcoli nu pot participa mai mult de două treimi dintre elevi la cursuri, iar restul de o treime vor face cursurile online.

Protejarea centrelor de învăţământ este un obiectiv central pe care guvernul şi l-a marcat în faţa iminentei desfăşurări, pe 3 decembrie, a importantului examen Suneung (Bacalaureat) la care participă aproape jumătate de milion de elevi şi care este considerat o prioritate naţională.

Citește și:

Viktor Orban nu cedează în fața presiunilor UE. ”A condiţiona chestiunile economice şi financiare de dezbaterile politice ar fi o mare greşeală”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.