Handbalistele Coronei Braşov, suspendate. FRH aşteaptă rezultatul anchetei

-


Comisia Centrală de Disciplină din cadrul Federației Române de Handbal a decis în ședința de marți suspendarea provizorie a jucătoarelor de la echipa Corona Brașov, în vederea audierii și cercetării privind utilizarea sau tentativa de a utiliza substanțe sau metode interzise.

Jucătoarele Bianca Bazaliu, Daciana Hosu, Cristina Laslo, Eliza Buceschi, Daria Bucur, Ana Maria Lopătaru, Natasha Nolevska, Sorina Tîrcă, Alexandrina Neagu, Mihaela Popescu, Elena Pătuleanu, Ivona Pavicevic, Viktoriya Tymoshenkova, Andreea Chiricuță, Andreea Ciuciulete, Barbosa Gomes, Maria Gogîrlă, Claudia Lăcătuș și Oana Căprar au fost suspendate în competițiile organizate de FRH, AJH și AMHB până la data stabilită conform hotărârii Agenției Naționale Anti-Doping.

De asemenea, trei dintre jucătoarele echipei brașovene – Bianca Bazaliu, Daria Hosu și Cristina Laslo sunt considerate suspendate provizoriu începând din data de 25 noiembrie, alte 14 coechipiere sunt sancționate de la 29 noiembrie, iar ultimele două de marți, 3 decembrie.

Toate handbalistele ce fac obiectul anchetei Agenției Antidoping, sunt acuzate că ar fi folosit o terapie interzisă cu laser intravenos. Trei dintre ele erau convocate la echipa națională și au fost înlocuite în ultimul moment, pentru Campionatul Mondial din Japonia.

Pe 19 noiembrie, Agenţia Naţională Anti-Doping preciza că trei handbaliste ale echipei Corona Braşov, ale căror nume nu au fost dezvăluite, sunt suspectate de utilizarea terapiei cu laser intravenos, interzisă de regulamentul WADA.

Citeşte şi:

Campionatul Mondial de Handbal feminin din Japonia. România a pierdut dramatic cu Muntenegru

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.