E momentul s-o dăm parte-n parte: Știință versus Religie

-


O doctoriță de la Spitalul Polizu din București a făcut lumină. Aceasta a declarat că necredincioșii care nu se împărtășesc sunt motivul pentru care nu se oprește pandemia. Potrivit  acesteia, împărtășania „e cel mai bun medicament împotriva oricărei boli”.

Doamnelor și domnilor, ăsta e momentul mult așteptat de atâtea generații. Coronavirusul ne oferă (poate) unica șansă de a afla pentru totdeauna dacă sângele lui Iisus Hristos (varianta din struguri) ajută la ceva. În anul de grație 2020 putem să facem studii direct pe oameni și să aflăm cât de mult îi ajută în lupta cu un virus mortal trupul Mântuitorului (varianta cu gluten).

Și dacă tot suntem aici sugerez să rezolvăm mai multe dileme existențiale.

Olivia Steer, e timpul să-ți expui trupul și mintea pentru știință. Cum ar spune americanul „pune-ți fesierii la bătaie pentru credințele tale”. Scoate piureul de migdale și salata de caju în fața simptomelor provocate de COVID-19  și hai să vedem dacă se sperie virusul. Lucru valabil și pentru toți homeopații și spălăturile lor cu iz de medicament.

Să nu îi uităm și pe Apostolii lui Barnum, numerologi, horoscopiști, vrăjitoare și cine mai știe ce se-ntâmplă mâine, dar nu poate prezice o tuse și un junchi nici măcar pentru ei. Dacă doctorița din București e fermă pe poziții că împărtășania nu-i nocivă în vremuri de pandemie să-și facă un grup de control, cu ea în frunte, și să se posteze în biserică cât vrea în așteptarea mântuirii.

Separăm credincioșii de necredincioși și vedem care se curăță mai repede. De viață sau păcate. La final tragem linie, calculăm decesele și învingătorii vor pleca acasă. Ce atâta scandal pe internet, „noi avem dreptate”, „ba noi” și alte cele.

Discuții oarbe.

Dacă la final de pandemie se dovedește că moaștele au vindecat mai mulți oameni ne convertim cu toții la creștinism practicant, ne punem baticuri, facem mătănii și închidem laboratoarele.

Gata. Să fie pace.

 

Citește și:

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în stare de sănătate bună. Boris Johnson, testat pozitiv cu COVID-19

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.