UPDATE. MAE a intervenit în cazul românilor blocaţi pe Samothrakis

-


UPDATE 14.06: Ministerul de Externe a anunțat, miercuri, că au fost reluate cursele tur- retur de pasageri și autovehicule pe ruta Insula Samothrakis – Alexandroupolis.

„Cu referire la situația din insula Samothrakis, Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: În urma demersurilor susținute ale Ambasadei României la Atena, autoritățile elene au confirmat că în cursul acestei dimineți au fost reluate cursele tur- retur de pasageri și autovehicule pe ruta insula Samothrakis – Alexandroupolis Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut mai multe discuții cu ambasadorul României la Atena, Lucian Fătu. În jurul prânzului, a avut o convorbire și cu omologul elen, Nikos Dendias, acesta oferind asigurări că autoritățile elene gestionează situația, iar cetățenii români beneficiază de asistență pe insulă”, potrivit textului comunicatului de presă, emis de MAE.

Ştirea Iniţială:

Situația în portul insulei grecești Samothraki este extrem de tensionată din cauza faptului că mii de turiști așteaptă de câteva zile pentru a pleca pe continent.

Autoritățile din Grecia au închiriat o navă rapidă pentru a-i transporta pe cei aproape 1.000 de turiști, însă toate biletele au fost cumpărate de agențiile de turism, ceea ce a creat disensiuni și mai mari între cei care așteaptă.

Unul dintre românii blocați pe insulă, Răzvan Mihalachi, a declarat pentru Libertatea că miercuri dimineață în portul din Samothraki a ajuns un feribot. Oamenii au fost informați că acesta va transporta mașinile, în timp ce turiștii vor fi preluați cu o ambarcațiune de mici dimensiuni.

O turistă din Prahova, blocată alături de alte sute de români pe insula Samothraki din Grecia, povesteşte că oamenii sunt „cu moralul la pământ”. Ea a spus că marţi seara un român a fost implicat într-un conflict cu poliţiştii.

Autoritățile din Grecia au oferit o sală de sport și biserica turiștilor care nu aveau unde să se cazeze.

Turiștii au rămas blocați după ce feribotul „SAOS II” care făcea legătura între insula Samothraki şi oraşul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută. Ulterior, nava trimisă să suplinească lipsa feribotului s-a stricat şi ea.

Citește și:

Vacanța în Grecia se poate transforma într-un coșmar. Cazul Samothraki


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.