Costache trimite miercuri Corpul de Contral la Spitalul Universitar de Urgență București. ”Măsurile vor fi dure”

-


Ministrul Sănătăţii, Victor Costache susține că va trimite miercuri Corpul de Control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în urma neregulilor sesizate de deputatul USR, Emanuel Ungureanu.

Poziția ministrului Sănătății a venit marți seara după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a scris pe Facebook că „mii de litri de sânge contaminat şi alte deşeuri infecţioase de la sute de unităţi sanitare din România sunt aruncate zilnic în sistemul de canalizare”, printre aceste unităţi menţionând şi Spitalul Universitar.

Potrivit ministrului Sănătăţii, situaţia de la SUUB va fi analizată cu severitate.

„Imaginile sunt absolut şocante. Mâine vom trimite Corpul de control. Îmi pare rău să anunţ asta public, dar măsurile vor fi dure. Trebuie respectate procedurile şi vrem să vedem ce s-a întâmplat la Spitalul Universitar, unul dintre cele mai mari spitale din Capitală, întrucât s-a ajuns la astfel derapaje. Evident că nu putem exclude şi alte derapaje (n.r. situaţii asemănătoare la alte unităţi medicale), dar vom fi foarte stricţi. Trebuie să se respecte procedurile şi vom analiza cu severitate situaţia de la Spitalul Universitar”, a adăugat Victor Costache, la postul Digi 24.

Ungureanu a făcute publice imagini cu sânge din sălile de operație, contaminat cu diferite bacterii periculoase din Spitalul Universitar de Urgență din București, dar și cu alte fluide contaminate, evacuate în sistemul de canalizare prin intermediul chiuvetelor din spital și al toaletelor, fără vreo procedură de decontaminare anterioară.

„Pericolul pentru sănătatea publică este unul uriaș”, a subliniat deputatul USR.

Acesta solicită Direcțiilor de Sănătate Publică din București și din județe să facă un control împreună cu Ministerul Sănătății și cu cel al Mediului pentru a avea dimensiunea „acestui dezastru cu implicații catastrofale pentru sănătatea publică”.

Acesta a arătat că, din informațiile pe care le deține, cu excepția spitalului „Foișor” din București, de ortopedie și traumatologie, toate celelalte unități sanitare din Capitală încalcă normele legale care stabilesc cum trebuie evacuate deșeurile infecțioase cu potențial toxic.

Citește și:

Vineri începe deceniul unei noi ordini europene


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.