UPDATE. Nelu Tătaru a depus jurământul de învestitură

-


UPDATE 19.26: Nelu Tătaru a depus, joi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Sănătăţii.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcţia de ministru al Sănătăţii. Tătaru a fost numit ministru după ce Victor Costache a demisionat din funcţie.

UPDATE 12.27: Secretarul de Stat din MS, Nelu Tătaru a declarat, joi, la postul Digi 24, că la Spitalul din Suceava că se va redeschide cu personal din Iaşi secţia de Primiri-Urgenţe, iar la ora 13.00 se afla rezultatele testelor făcute medicilor suceveni pentru COVID-19.

UPDATE 10.33: Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a luat act de demisia lui Victor Costache, iar preşedintele Klaus Iohannis va pregăti decretul de revocare.

„Voi întări echipa de la Ministerul Sănătăţii. Îl voi propune în funcţia de ministru pe secretarul de stat Nelu Tătaru şi vom continua să întărim DSP-urile. De asemenea, vom continua să efectuăm toate operaţiunile la timp şi urmărim sporirea capacităţii de diagnosticare”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, se va aplica recomandările europene şi internaţionale în procesul de diagnosticare.

„Vom achiziţiona echipamente de protecţie pentru medici. Avem prioritate zero pentru echipamente pentru spitale. Punem în practică planul pentru tratarea pacienţilor care sunt infectaţi cu COVID-19. Îi asigur pe români că Guvernul şi instituţiile îşi fac datoria cu devotament”, a adăugat premierul.

UPDATE 10.25: Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Nelu Tătaru va prelua interimatul, după ce ministrul Victor Costache a demisionat în această dimineaţă, în plină epidemie de COVID-19.

Ştirea Iniţială:

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi-a dat demisia în această dimineaţă, potrivit Digi 24. Acesta a declarat miercuri seara că toţi bucureştenii vor fi testaţi de COVID-19 în contextul în care principalul focar de coronavirus se află la Suceava.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, la Ştirile Pro tv.

Acesta a precizat că pacienții diagnosticați cu COVID-19 vor fi tratați în spitale exclusiv dedidate combaterii epidemii.

Ştire în curs de actualizare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.