Cozmin Guşă despre “războiul momentului din DNA”

-


Consultantul politic este de părere că scandalul din jurul DNA este la nivel naţional, după ce au apărut în spaţiul public interceptările prezentate de fostul deputat PSD, Vlad Cosma şi dezvăluirile procurorului Mihaiela Moraru Iorga.

”Relevă o stare gravă în DNA. Nu se neagă că acele dialoguri au existat. Eu nu mă simt bine dacă un procuror sau un șef de secție are un asmenea limbaj, de tip infracțional. Procurorii trebuie să apere oameni cinstiți. Oamenii cu un asemnea limbaj nu avem garanția că sunt oameni cinstiți”, a declarat Cozmin Guşă, la postul Realitatea tv.

Potrivit acestuia, DNA a fost înfiinţat înaintea integrării în NATO şi-n UE pentru că în România corupţia căpătase forme endemic.

”Această activitate a DNA a fost tot timpul sustinută în cadrul parteneriatul strategic cu SUA. Că anumiți oameni cu influnță, de la SRI sau DNA, au ales anumite dosare, asta e o altă problemă. De ce în dosarul Microsoft au făcut pușcărie doar români și cei care au beneficiat, Microsoft, n-au pățit nimic?”, a adăugat Cozmin Guşă.

El a mai spus că DNA –ul a rezistat pentru că a dorit SUA (partenerul strategic al României) şi nu clasa politică.

”Politicienii români nu și-ar fi dorit ca activitatea DNA să fie atât de profundă, atât de dură. Cel care și-a dorit ofensiva împotriva corupției a fost SUA care i-au încurajat pe conducătorii țării să pună lupta anti-corpție într-un fel normal. Unde au greșit ei? Dacă nu erau de acord, trebuiau să argumenteze. Dacă erau, trebuiau să spună: “Da, dar mergem și cu ai noștri, și cu ai voștri”, a conchis  Cozmin Gușă.

Mai puteţi citi şi: „Republica penalilor de la Ploieşti” şi miza scandalului din jurul DNA

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.