Cozmin Guşă, sceptic în privința miniștrilor PSD. ”Nu au absolvit universități puternice, ci fabrici de diplome”

-


Consultantul politic este de părere că PSD are în momentul de față un Cabinet cu miniștri slab pregătiți, care nu au absolvit universități de top, ci au luat note mici și au trecut pe la ”fabricile de diplome”. De asemenea, programul de guvernare al PSD este lipsit de expertiză.

”Am avut o singură rezervă, pentru confruntările în care m-au anunţat, extrem de periculoase, puteai să îţi pierzi viaţa la fiecare şedinţă, şi anume şcoala mea. Cea din Câmpia Turzii, cea din Cluj, universitatea Babeş-Bolyai şi apoi pe unde m-am mai pregătit, prin Statele Unite ale Americii…Asta a fost singura mea paraşută în acele momente când mă aruncam în gol şi când nu ai de unde să ştii ce se întâmplă. Există o statistică, conform căreia membrii acestei guvernări nu au absolvit universităţi solide sau dacă le-au absolvit le-au absolvit cu note mici, au absolvit universităţi private care sunt privite ca fabrici de diplome. Toate acestea arată cauzele unui act haotic de guvernare”, a declarat Cozmin Gușă, potrivit Realitatea.net.

În opinia acestuia, programul de guvernare al PSD nu a fost făcut pe o  bază solidă pentru că nu s-a dorit să se aducă în prim plan oameni cu experiență din partid.

”O bază solidă înseamnă oameni cu expertiză din partid şi există, la PSD chiar există, ca să toace fiecare măsură şi toate scenariile posibile. Acel program de guvernare a fost făcut ca să fie votat, pus în vitrină şi în spatele lui, după cum s-a întâmplat, să existe acel sistem de redefinire, reaşezare a legilor justiţiei, care chiar trebuie făcut cu determinare şi cu hotărâre, pentru că vedem că justiţia are un sistem haotic astăzi, dar nu cu minciunele”, a adăugat Cozmin Gușă.

El a mai spus că Liviu Dragnea este vinovat că programul de guvernare nu a fost asistat de oamenii cu vechime  din cadrul PSD, ci l-a conceput doar Darius Vâlcov.

”Scenele prin care Liviu Dragnea mergea la tablă în campania electorală şi scria de pe o foaie…ce era acolo era conceput de un om foarte apropiat mie, Darius Vâlcov, care e la necaz de ceva vreme pentru că a făcut prostii, îmi pare tare rău de ceea ce a făcut, dar care n-a fost asistat în acel program de guvernare de cei mai vechi din partid, care ar fi putut să îl mai tragă de mânecă. Aceste două lucruri, lipsa de expertiză şi instinctul de conservare a propriei libertăţi, adică arătăm programul ca să fie aplaudat, să avem suport public pentru că vrem să schimbăm legile justiţiei…ne-au adus unde ne-au adus…agitaţia asta publică, suspiciunea continuă de păcăleală, de minciună, încăpăţânarea, am observat că s-a terminat puţin cu încăpăţânarea. E normal, în politică, dacă atunci când ai ajuns la guvernare îţi dai seama că nu poţi implementa programul, să spui: Nu putem implementa programul aşa cum am vrut”, a conchis consultantul politic.

Mai puteți citi și: Orban,despre guvernarea social-democraților: ”Și-au bătut joc de părinții și bunicii noștri”

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.