Cresc sau nu cresc tarifele la energie electrică

-


Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat luni tarifele reglementate de energie electrică pentru clienţii finali casnici, care se vor aplica începând cu data de 1 martie, instituţia precizând că acestea nu se modifică faţă de cele care sunt în prezent în vigoare.

 

Tarifele reglementate au fost stabilite în urma analizei datelor şi informaţiilor transmise de furnizorii de ultimă instanţă, cu respectarea prevederilor Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate şi a preţurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor finali aprobat, prin Ordinul ANRE nr. 11/2019, potrivit textului comunicatului de presă, emis de ANRE.

ANRE a făcut publice la sfârşitul săptămânii trecute, propunerile de modificare a tarifelor practicate de companiile de distribuţie a energiei electrice, de la 1 martie, pentru a include taxa de 2% pe cifra de afaceri introdusă de OUG 114/2018. Propunerile de creştere a tarifelor se aplică pentru companiile E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea, Distribuţie Energie Oltenia, Electrica Distribuţie Muntenia Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Nord, Electrica Distribuţie Transilvania Sud, Delgaz Grid.

De asemenea, în nota de fundamentare, ANRE recunoaşte că noile tarife sunt modificate pentru a acoperi taxa din OUG 114.

“Modificarea tarifelor va permite asigurarea veniturilor anuale ale operatorilor de distribuţie concesionari necesare desfăşurării activităţii ca urmare a modificării apărute în legislaţia primară”, se arată în textul documentului.

Propunerile de tarife prezentate prevăd majorarea tarifului de distribuţie al E-Distribuţie Muntenia de la 107, 28 lei/MWh la 109,77 lei/MWh, cel al E-Distribuţie Banat de la 102,71 lei/MWh la 105,15 lei/MWh, cel al E-Distribuţie Dobrogea de la 120,97 lei/MWh la 123,86 lei/MWh, cel al Distribuţie Energie Oltenia de la 108,77 lei/MWh la 111,54 lei/MWh, cel al Electrica Distribuţie Muntenia Nord de la 114,18 lei/MWh la 116,8 lei/MWh, cel al Electrica Distribuţie Transilvania Nord de la 98,67 lei/MWh la 100,98 lei/MWh, cel al Electrica Distribuţie Transilvania Sud de la 100,21 lei/MWh la 102,56 lei/MWh, iar cel al Delgaz Grid de la 121,92 lei/MWh la 124,75 lei/MWh.

 

Citeşte şi:

Tot ce trebuie să știi despre înscrierea copilului la clasa pregătitoare

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.