Creșterea salariilor din sistemul medical a avut drept scop și păstrarea elitelor în țară. Dăncilă, la deschiderea anului universitar la Facultatea de Medicină din Craiova

-


Premierul Viorica Dăncilă a participat luni la deschiderea anului universitar la Facultatea de Medicină din Craiova. Ea s-a lăudat cu construirea a 8 spitale regionale, cel din Craiova fiind cel mai aprope de începerea lucrărilor. Inevitabil, premierul a amintit că guvernul PSD-ALDE le-a mărit salariile medicilor pentru a ține elitele în țară.

Principalele declarații:

Dezvoltarea noastră ca societate trebuie gândită în jurul a doi piloni – Sănătate şi Educaţie. Ca prim-ministru am abordat Sănătatea şi Educaţia ca priorităţi de guvernare.

Domeniul medical se confruntă cu probleme acumulate în mulţi ani.

Actuala coaliţie şi Guvernul pe care îl conduc investesc în Sănătate.

Domeniul medical se confruntă cu probleme acumulate în mulți ani: infrastructură, resurse și mentalități.

Prețuim priceperea și munca medicilor.

Începând cu 1 martie, veniturile medicilor, asistenților și ambulanțierilor au crescut consistent.

Pe legea salarizării unitare, aceste categorii beneficiază de legea salarizării la nivelul anului 2022. Aplicarea acestei măsuri înseamnă un efort financiar necesar, dar important pentru a păstra elitele în țară.

O altă măsură a fost să majorăm cifra de scolarizare la 5415 pentru anul universitar 2018-2019. Dorim să facilităm accesul mediclor tineri pe piața muncii.

Medicii oferă comunității, dar și comunitatea trebuie să le ofere condiții pentru a salva vieți.

Ne-am asumat construcția a 8 spitale regionale. Proiectele spitalelor din Craiova, Cluj și Iași se află într-o fază avansată. Spitalul regional din Craiova a intrat în linie dreaptă. Spitalul va avea peste 800 de paturi.

Citește și: Președintele Colegiului Medicilor susține că numărul medicilor care părăsesc țara a scăzut. Salariile, motivante

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.