Crin Antonescu, despre Roșia Montană: “Proiectul trebuie retras sau respins”

-


Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, 9 septembrie, că nu este de accord cu exploatarea minieră de la Roșia Montană și că proiectul trebuie retras sau, în caz contrar, respins. Acesta a precizat, însă, că este vorba strict de punctul lui de vedere, nu al liberarilor.

“Astăzi, deşi discuţiile din Parlament nu au început, am un punct de vedere ferm şi definitiv conturat în legătură cu proiectul Roşia Montană. Cred că proiectul exploatării la Roşia Montană nu poate fi susţinut, proiectul fie ar trebui retras, fie ar trebui respins, consider acest lucru nu din motive tehnice, nu pentru că acest proiect nu ar avea şansa să fie fezabil sau util, ci pentru că există consecinţe majore care împiedică aprobarea acestui proiect”, a spus Antonescu, într-o conferință de presă organizată la sediul PNL.

Acesta a continuat discursul susținând că nu susține referendumul pentru Roșia Montană și că nu va iesi în stradă lângă restul protestatarilor.

“Trebuie să avem o susţinere publică, dar astăzi constatăm că se produce o scindare în societatea românească. Este un sentiment public de amploare care nu poate fi ignorat şi care este mai important decât o dată tehnică sau alta. Există o uriaşă cantitate de suspiciune nu doar în mediul politic, online, în opini publică că decidenţi politici în această chestiune nu ar acţiona conform cu interesele publice, naţionale legitime”, a mai spus președintele PNL.

Antonescu a subliniat faptul că acuzațiile aduse la adresa președintelui sau premierului nu sunt adevărate.

“Există o uriaşă cantitate de suspiciune. Nu cred că preşedintele sau premierul sunt angajaţi într-un lobby specific al comapniei Gold Corporation. Nu am făcut niciodată astfel de acuzaţii, dar suspiciunea opiniei publice este un motiv de a stopa proiectul”, a continuat liberalul.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.