Cristina Tarcea: Sunt presiuni asupra judecătorilor

-


Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a declarat, joi, la ieşirea de la CSM, că a existat întotdeauna o presiune asupra judecătorilor de la Înalta Curte” şi că ar fi normal ca aceasta să se sfârşească întrucât  „justiţia nu se face nici la televizor, nici în stradă, ci în sala de judecată”.

„Dacă mă uit la toate luările de poziţie din ultima perioadă, da, există o presiune, a existat întotdeauna o presiune asupra judecătorilor de la Înalta Curte şi eu cred că este normal ca acest lucru să ia sfârşit. Justiţia nu se face nici la televizor, nici în stradă, ci în sala de judecată”, a  afirmat Cristina Tarcea, joi, la finalul şedinţei CSM.

Aceasta  a mai spus că presiunile venite din exterior nu vor influenţa deciziile judecătorilor.

„Puţin îmi pasă de imaginea mea, dar îmi pasă de imaginea mea atunci când această imagine se răsfrânge asupra imaginii Înaltei Curţi şi asupra imaginii judecătorilor care trebuie să pronunţe în această perioadă nişte soluţii în dosare grele”, a adăugat Cristina Tarcea.

Aceasta a mai spus că  afirmaţiile sale  vin tocmai în momentul în care Curtea Supremă trebuie să se pronunţe în mai multe dosare grele.

„Afirmaţiile umbresc persoanele din sistemul de justiţie şi actul de justiţie în sine, şi ele apar în spaţiul public exact acum când Curtea Supremă trebuie să pronunţe sentinţe în mai multe dosare grele. Trebuie să plecăm de la prezumţia că orice judecător, atunci când dă o soluţie, cumpăneşte cu mare atenţie şi responsabilitate asupra probelor din dosar. Eu dau credibilitate oricărei decizii, şi a instanţelor, şi a Curţii Constituţionale”, a conchis Cristina Tarcea.

De asemenea, aceasta  a anunţat, joi, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii  că va sesiza Consiliul de Apărare a Ţării şi Inspecţia Judiciară ,după ce a fost acuzată de către o asociaţie că ar fi „frecventat în repetate rânduri” vilele de protocol ale SRI.

Citeşte şi:

Sebastian Ghiţă, achitat de Curtea Supremă

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.