Să nu-ți dorești să mori „Cineva”

-


E clar că-n viață e bine să ajungi cineva, o vedetă, personalitate, dar de cele mai frumoase și sincere înmormântări beneficiază anonimii. Să te ferească toți zeii să te duci în calitate de statut prin apartenență, pentru alții c-o să fie la catafalcul tău o coadă interminabilă de prefăcuți și ipocriți.

 

Ar merita să-i bântui, dar îți e prea silă să mai ajungi în apropierea lor. Moartea Cristinei Ţopescu a scos la lumină cea mai sinceră parte a jurnalismului din România: ipocrizia. Toată lumea a fost prietena ei, toată lumea o considera o jurnalistă bună, toată lumea o iubea. D-aia a murit singură și-a așteptat să-i găsească cineva corpul fără suflare vreo trei săptămâni, în plin sezon de mesaje și apeluri cu „fie ca…”.

Asta-i culmea singurătății. Să mori și să nu afle nimeni când toată lumea se caută să-și spună falsități.

Televiziunile, site-urile, ziarele, radiourile și pioșii de social-media se înghesuie să-și arate aprecierea. În prima fază. Urmează best of, of-uri. Rememorarea unor amintiri. Toată lumea și-a dat coate cu defuncta. A fost prietenă la cataramă cu toată lumea. Când nu murea singură era doar în prezența prietenilor.

După ce se termină valul ăsta de empatie diluată apar adevărate știri. Alea despre relații, iubiri ratate, palme luate de la Bănică, de ce n-a făcut copii, pe unde a umblat, cu cine, cât, cum, unde. Alea-s știri. Se face memorialul intim.

„Prietenii” și „presa” s-ar băga și-n salonul unde un medic o să-i cerceteze corpul răposatei de semne, să-i sufle specialistului că îi știu toate alunițele, semnele din naștere și au fost acolo când cu cicatricea aia.

Apoi vor sufla totul în presă, fiind vorba despre expunerea lor. Totul în glorioasa amintire a celei care a murit singură.

Vai de sufletul celor care mor cineva. Ipocrizia o să-i împingă până la Sfântul Petru.

Citeşte şi:

UPDATE.Jurnalista Cristina Țopescu a murit. IPJ Ilfov: ”Nu prezintă urme de violență pe corp”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.