Criză în Golful Persic? Statele Unite au doborât o dronă iraniană în Strâmtoarea Ormuz

-


Statele Unite au doborât, joi seara, o dronă iraniană deasupra Strâmtorii Ormuz, pentru că se apropiase în mod periculos de o navă americană, a anunţat preşedintele Donald Trump, scrie AFP.

Drona iraniană se apropiase la mai puţin de 1.000 metri de nava de atac USS Boxer, care a recurs la „o acţiune defensivă”, după ce partea iraniană nu a răspuns mai multor avertizări transmise.

„Drona a fost distrusă”, a precizat Trump, care a mai punctat faptul că aceasta a ameninţat siguranţa vasului şi a echipajului acesteia. În acest context, președintele SUA a îndemnat toate statele să îşi protejeze propriile nave şi să condamne Iranul pentru încercările sale de a împiedica libertatea navigaţiei şi comerţul mondial.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a confirmat incidentul într-un comunicat care precizează că acesta s-a produs la ora locală 10:00 (05:30 GMT), în momentul în care nava americană se pregătea să pătrundă în Strâmtoarea Ormuz.

De asemenea, Teheranul a doborât pe 20 iunie o dronă americană care pătrunsese, conform evaluărilor sale, în spaţiul aerian iranian. Două zile mai târziu, preşedintele Donald Trump a declarat că a anulat în ultima clipă atacarea Iranului pentru a evita producerea de victime, ameninţând însă, ulterior, în mai multe rânduri cu represalii la adresa regimului de la Teheran.

Citește și:

Tensiunea din zona Strâmtorii Hormuz: criza dintre Iran și Occident se adâncește

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.