Criză în Venezuela. Grupul de la Lima se opune intervenției militare

-


Grupul de la Lima este împotriva oricărei intervenţii militare în Venezuela pentru răsturnarea de la putere a preşedintelui Nicolas Maduro, a declarat ministrul peruan de externe, Nestor Popolizio.

„Ca Grup de la Lima, am spus că nu susţinem nicio intervenţie militară în Venezuela”, a declarat Nestor Popolizio.

Grupul de la Lima, din care fac parte 14 ţări din America Latină şi Canada, a fost înfiinţat în august 2017 pentru a contribui la o soluţie paşnică la criza din Venezuela.

Luarea sa de poziţie contra oricărei intervenţii militare în această ţară a avut loc după ce Statele Unite, care doresc ca Nicolas Maduro să abandoneze puterea, au declarat că „toate opţiunile sunt pe masă”.

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, John Bolton, a repetat luni în faţa jurnaliştilor, cum a făcut şi preşedintele Donald Trump săptămâna trecută, că „toate opţiunile” sunt avute în vedere în ce priveşte Venezuela.

În acest sens, șeful diplomaţiei peruane a reamintit că Grupul de la Lima va studia luni la Ottawa noi măsuri pentru a-l sprijini pe opozantul Juan Guaido, preşedintele parlamentului care s-a autoproclamat preşedinte interimar al Venezuelei.

Din cele 14 ţări membre ale Grupului de la Lima, 11 îl recunosc pe Juan Guaido ca preşedinte interimar, cum au făcut Statele Unite imediat după autoproclamarea sa. Cele trei ţări ale grupului care nu îl recunosc sunt Mexic, Guyana şi St. Lucia.

Citește și:

Declaraţii şocante despre mafia pariurilor din România ale unui semifinalist de la Australian Open

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.