Strategia Naţională de Apărare a Ţării (2020-2024), pe ordinea de zi a şedinţei CSAT din 27 mai

-


Preşedintele României, Klaus Iohannis a cerut organizarea în sistem de videoconferinţă specială a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru 27 mai, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT, care va avea loc la ora 12,00, sunt incluse subiecte referitoare la: Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024; forţele armate ale României care pot fi puse la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român în anul 2021 şi programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei României până în anul 2026 şi în perspectivă.

De asemenea, vor mai fi analizate şi alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale.

Ultima şedinţă a CSAT s-a desfăşurat la sfârşitul lunii februarie unde s-a pregătit setul de măsuri împotriva pericolului răspândirii coronavirusului și strategia de combatere a pandemiei la nivel naţional.

„Vreau să fiu foarte clar: nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiți. Lucrurile s-au schimbat rapid în ultimele zile în ceea ce privește numărul de cazuri din Europa, în special în Italia. Situația de acolo generează multă îngrijorare în rândul cetățenilor români, date fiind legăturile strânse și comunitatea de români de acolo. Sunt în contact cu instituțiile pentru a monitoriza ce se întâmplă cu zonele unde sunt oameni în carantină”, sublinia atunci preşedintele României, Klaus Iohannis.

Citeşte şi:

„A doua armată a ţării”, sub spectrul unui faliment încă nedeclarat? SURSE: „Dezastru pe linie şi nimeni nu vrea să facă nimic concret”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.