UPDATE. CSM l-a suspendat din funcţie pe procurorul care a oprit salvarea Alexandrei

-


UPDATE 16.20: CSM l-a suspendat,joi, din funcție pe procurorul din Caracal care nu a permis intrarea în locuința lui Dincă până la ora 6:00 dimineață.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) va dezbate, joi, suspendarea din funcţie a procurorului Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, pentru neglijenţă gravă în operaţiunea salvării Alexandrei.

 

Inspecţia Judiciară a anunţat, miercuri, că a dispus începerea cercetării disciplinare a procurorului Popescu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

„În motivarea începerii cercetării disciplinare, s-a reţinut ca procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile pentru încetarea acestei stări, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6,00 a zilei de 26 iulie 2019, în imobilul suspectului unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal”, potrivit Inspecţiei Judiciare.

Cristian Ovidiu Popescu, procuror la parchetul Judecătoriei Caracal, cel care nu ar fi permis poliţiştilor să intre în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00, a fost premiat în 2010 de Laura Codruța Kovesi, pentru instrumentarea unui număr mare de cauze complexe, cu  un impact deosebit în comunitate.

La rândul său, Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariția Alexandrei (între care și Cristian Popescu), să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea din Constituție care le permitea acest lucru, însă magistrații nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

De asemenea, Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, a declarat, pentru Mediafax, că în cadrul unei discuții, procurorul de caz a subliniat că ar proceda la fel.

Citeşte şi:

Gheorghe Dincă trebuie dus la detectorul de minciuni, nu la psihiatru. Semne mari de întrebare

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.