Cu ce rămânem după bagatelizarea Jandarmeriei?

-


În curând se face o săptămâna de la protestul la care Jandarmeria a intervenit corect/brutal/justificat/aiuritor în Piața Victoriei. O săptămână care n-a rezolvat cu nimic problema.

Nu se cunosc date concrete, nu au avut loc demisii importante, prăpastia dintre tabere s-a accentuat.

Cu ce s-a rămas? Bagatelizarea unei meserii.
Bula anti-PSD forjează glume la greu, iar presa bulei îi pompează material repetând pe toate canalele momentele incitante, gafele jandarmilor și tot ce mai are nevoie un om pentru a-și sedimenta sentimentul de ură.

Până aici toate bune și observaționale, dar trebuie să luăm în considerare un aspect foarte important: oamenii ajung să disprețuiască o instituție importantă.

Jandarmeria are rolul ei în societate și-o să mai existe mult timp de acum încolo. Din păcate, cu obrazul pătat de evenimentele din 10 august.

Deja s-au anunțat proteste pe data de 1 decembrie la parada la care vor participa și jandarmii. Se pare că de Ziua națională jandarmii vor avea surprize.

Dacă vreți, putem să ne facem timp să discutăm și despre rolul jandarmeriei, dar o să ajungem inevitabil la a discuta rolul armatei, poliției, o să ne dăm seama că suntem un popor pacifist care doar urăște alți oameni.
Revenind.

Imaginea instituției e pătată. Aproape marcată cu fierul încins. Niște capete lumina din Jandarmerie s-au gândit că niște clipuri penibile pe Facebook vor rezolva situația. Dauna e și mai mare. Acum lumea o s-o știe ca fiind atât o instituție care a dat în propriul popor, cât și o insituție kitchoasă. Asta se întâmplă când ai niște fosile în conducere și pe nimeni care să știe să facă PR de criză în 2018.

Să nu credeți că plâng de mila instituției. Doar că am impresia că se aruncă foarte mult noroi într-o breaslă, jandarmeria fiind calul troian al social-democraților. Au sacrificat jandarmeria (obedientă) pentru a face rost de pretexte. Și lumea a aruncat cu fecale în jandarmerie, când pungile alea puteau sta mai bine în curtea unui anumit sediu de partid.

Nu știu care e rezolvarea situației, dar sunt ferm convins că ostracizarea Jandarmeriei nu va aduce un beneficiu real populației. Nu pe termen lung. Adevărații vinovați pentru cele din 10 august stau liniștiți că furia publică nu e asupra lor.

Din păcate, o bună bucată din presa românească face un total deserviciu actului de informare. Au dispărut dezbaterile sănătoase din media. Pe la televiziuni, în general în ambele tabere, sunt chemați yesmani.

Faceți cum vreți, dați în Jandarmerie precum greșit am dat în votanții săraci ai PSD-ului. O să ne alegem cu o altă tabără frustrată care se simte jignită și e orgolioasă.

Citește și: Cine este Cătălin Sindile, noul șef al jandarmeriei


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.