Culpa medicală se plătește cu zeci de mii de euro

-


Doi medici din Iași, soț și soție, trebuie să scoată din buzunar 70.000 de euro, pentru a-i plăti daune unei paciente căreia i-au prescris un tratament greșit. Decizia judecătorilor nu este definitivă

Instanţa i-a găsit vinovaţi de culpă medicală pe medicii din Iași după ce aceștia i-au recomandat unei paciente un medicament puternic în dozaj prea mare. Femeia a luat de două ori pe zi tratamentul pentru poliartrită reumatoidă, deşi era necesar numai de două ori pe săptămână. După cinci zile, aceasta a fost internată în spital.

Concret, la finele anului 2014, femeia a mers la medicul de familie, care i-a dat un bilet de trimitere la Spitalul Clinic de Recuperare, unde a fost diagnosticată de poliartrită reumatoidă. Medicul specialist i-a recomandat pacientei medicamentul Metotrexat, pe care ar fi trebuit să îl ia de două ori pe săptămână, informează Digi24.

Ulterior, pacienta a mers la cabinetul medicului său de familie, unde a primit o reţetă pentru medicamentul Metotrexat, însă în doză greşită. Cu acea reţetă, pacienta a mers la o farmacie, de unde a făcut comandă de medicament, care nu era suficient pe stoc. Deşi dozajul de pe reţetă era toxic, farmacista a dat comandă de Metotrexat şi, peste trei zile, i l-a oferit pur şi simplu femeii.

„Reclamanta şi-a administrat singură medicamentul respectiv, în dozajul menţionat pe reţeta emisă de pârâţi, începând cu 22.12.2018. După 5 zile de tratament, starea de sănătate a acesteia s-a înrăutăţit şi a fost necesară internarea sa în spital“, se arată în motivarea sentinţei.

Citește și:

Posibile schimbări în organizarea şi finanţarea rezidenţiatului pentru acoperirea deficitului de medici din mediul rural


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.