Cum a fost măcelărit mult aşteptatul Statut al Ceferistului. „Domnul Solomon face cum îi dictează PSD și în privința Statutului nostru”

-


După ce timp de doi ani şi jumătate Statutul Feroviarului s-a „plimbat” între Guvern şi Comisiile de Muncă şi Transporturi ale Camerei Deputaţilor, pentru avizări, săptămâna viitoare ar urma să fie votat de Parlament.

 

Statutul urmează să primească ultimul aviz de la Comisia de Muncă condusă de deputatul PSD Adrian Solomon. Însă, este o formă a Statutului lipsită de conţinut, fiind adus la această formă cu concursul a o parte dintre liderii sindicali din rândul feroviarilor.

„Domnul preşedinte al Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor, Adrian Solomon, s-a întâlnit cu sindicaliştii de la noi, dar nu au făcut nimic pentru feroviari. Au reuşit să scoată din Statutul Feroviarului pensia de serviciu, reducerea vârstei de pensionare, iar în chestiunea coeficienţilor de ierarhizare, de la 1,5% pentru cei cu funcţii de execuţie l-au adus la 1,2%, iar pentru cei cu studii superioare de la 2,3% l-au lăsat la 2% întrucât domnul Solomon a spus că este prea mult. De asemenea, luni ar trebui ca Ministerul Muncii să găsească o soluţie de compromis între noua lege a pensiilor şi propunerile noastre, după ce tot au scos în faţă că au nevoie de analize peste analize. Dacă Statutul va ajunge în plen în forma pe care Solomon şi o parte din sindicaliştii apropiaţi de PSD au negociat-o, nu o să mai existe nicio o perspectivă de viitor la calea ferată, în contextul în care specialiştii nu mai vin să se angajeze pe salariul minim pe economie”, au declarat, pentru Jurnaliştii.ro, surse din cadrul CFR.

De asemenea, sursele noastre au mai subliniat faptul că preşedintele Comisiei de Muncă a Camerei Deputaţilor, Adrian Solomon, a scos de la naftalină Statutul Feroviarului din motive electorale pentru a evita anumite tensiuni din interiorul partidului pentru că această iniţiativă a venit de la PSD încă din legislatura trecută.

„Domnul Solomon face cum îi dictează partidul cu Statutul nostru. Să nu uitaţi că suntem în campanie electorală, iar Statutul Feroviarului a fost propunerea PSD-ului care, timp de doi şi jumătate, a tot căutat scuze şi pretexte ca să meargă în dezbaterea plenului Camerei în forma propusă de liderii noştri. Fără un Statut adoptat în favoarea feroviarilor, vom avea probleme grave în viitor pentru că nimeni nu va mai dori să se angajeze la CFR SA”, au adăugat sursele noastre.

Miting, în 11 aprilie

În privinţa mitingului de protest din 11 aprilie, sursele noastre au precizat că acesta a intrat în linie dreaptă deşi nu vor participa toate sindicatele din domeniul feroviar. În plus, Primăria Capitalei nu l-a autorizat şi la Piaţa Victoriei din motive de securitate (delegaţiile străine care lucrează sub mandatul României în instituţiile europene).

„Mitingul de protest rămâne pe 11 aprilie şi se va ţine numai în faţa  Ministerului Transporturilor pentru că la Piaţa Victoriei nu am reuşit să obţinem autorizaţie din partea Primăriei Capitalei, sub pretextul securității delegaţiilor străine. Protestul nu îl vom devansa sub nicio formă până după 20 aprilie, cum au speculat unii şi alţii. Rămâne bătut în cuie indiferent de cum o scaldă Răzvan Cuc”, au conchis sursele noastre.

Citeşte şi:

10 Aprilie, marele miting al CFR-iştilor. Care le sunt revendicările

Cuc se plânge că nu-l poate destitui din funcție pe șeful de la CFR Călători. ”Nu ştie ce buget, nu ştie ce proiecte are, nu știe nimic”

Se anunţă proteste de amploare la CFR. „Facem acţiuni sindicale indiferent de consecinţe”

Surse din CFR: Fără concedieri nu se pot mări salariile substanțial

Sindicalist CFR, după negocieri: Ne așteaptă vremuri grele. Ceață totală în jurul Statutului feroviarului

Sindicalist CFR: Nu luăm în calcul condiționarea măririi salariilor de eventuale disponibilizări

Sindicalist: Situația salarizării de la CFR a ajuns într-un hal fără de hal. Cu ce revendicări va merge la negocieri F.N.S.I.F.

Statutul personalului feroviar se află în mâinile ministrului Șova. Interviu cu sindicalistul Viorel Istrate

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.