Cum a fost posibil ca un copil de 12 ani să se electrocuteze pe un vagon de tren

-


Un băiat de 12 ani se zbate între viață și moarte pe un pat de spital din București, cu arsuri pe 80% din suprafața corpului, după ce s-a electrocutat, în timp ce se afla pe un vagon pentru a-şi face selfie. Astfel de cazuri nu sunt rare și, în ciuda faptului că presa le-a semnalat de fiecare dată, teribilismul primează în fața pericolelor.

Un ceferist a explicat pentru Jurnalistii.ro cum a fost posibilă electrocutarea în situația în care vagoanele nu sunt conectate la rețeaua de curent: „Vagoanele nu sunt conectate la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 de volți). Ele doar circulă sau sunt garate pe linii de cale ferată electrificate (adică au deasupra fir de contact). Singurul material rulant conectat la rețeaua de înalta tensiune este doar mijlocul de remorcare, adică locomotiva. Da, este posibil ca vagoane dezafectate sau defecte să fie garate pe linii care sunt sub rețeaua de curent. În cazul respectiv s-a cățărat pe vagon și a intrat în zona de pericol. La un metru sub firul de contact se creează curenți de „atragere” și electrocutarea este inevetabilă”.

Cinci prieteni au mers duminică în zona căii ferate din Valu lui Traian. Unul dintre ei s-a urcat pe un vagon pentru a-şi face poze și a fost electrocutat.

Pacientul a fost intubat şi transportat de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ulterior, s-a decis transferarea lui la o unitate medicală din București.

Citește și: Cioloș îi răspunde lui Dragnea: „Liviule, nu ţine cu poveştile astea”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.