Cum a fost pusă în pericol viaţa unui medic din Galaţi

-


Un medic ginecolog din Galaţi a depus o plângere la Poliţie, după ce a fost agresat într-o clinică privată din oraş. Incidentul s-a petrecut în urmă cu două săptămâni, iar medicul a făcut tocmai acum publică înregistrarea video, care conţine imaginile agresiunii din unitatea medicală.

Incidentul a pornit după ce agresorul a cerut pentru partenera sa o consultaţie fără programare. Deşi iniţial a acceptat, tonul violent al bărbatului şi ameninţările venite de la acesta l-au determinat să iasă din cabinet, scrie Mediafax.ro.

„La o clinică privată din Galaţi, unde tatăl meu (cel agresat) acordă consultaţii, individul agresor s-a prezentat cu partenera lui şi a cerut un consult peste programările din acea zi. Şi individul, şi partenera lui au avut un comportament recalcitrant şi revendicativ încă de când au intrat în cabinet. Tatăl meu, având şi acordul partenerei individului, i-a permis acestuia să rămână în cabinet în timpul consultului. Individul însă, pe tot parcursul consultului, a vorbit în continuu, mai mult sau mai puţin agresiv, motiv pentru care tatăl meu i-a cerut să iasă, totuşi, din cabinet, ca să-şi poată finaliza consultul în condiţii de linişte. Individul a refuzat, iar atunci tatăl meu i-a spus că nu-i mai rămâne decât să cheme poliţia pentru a-l convinge să părăsească cabinetul. Nu s-a făcut înţeles, şi atunci tatăl meu a ieşit din cabinet şi i-a solicitat recepţionerei să cheme poliţia. Ce s-a întâmplat mai departe, se vede în imagini…”, a postat, pe Facebook fiul medicului.

Astfel, în imaginile publicate marţi seară pe Facebook apare un bărbat îmbrăcat în negru, care îl împinge violent pe medicul aflat în timpul serviciului. Acesta este surprins şi cade, lovindu-se cu capul de un birou, iar agresorul continuă să gesticuleze şi să-l ameninţe. Spre finalul filmării, intervine un alt medic care încearcă să-l calmeze pe agresor. Incidentul a avut loc în luna februarie, iar victima s-a decis să întocmească o plângere penală şi să facă publică filmarea.

„Miercuri, 20.02.2019, ora 9.39. Am cugetat mult dacă să postez înregistrarea agresiunii. Am ajuns la concluzia că, pe lângă acţiunea penală, este necesară şi o conştientizare a unor asemenea situaţii de către toţi colegii – nu numai din relatări verbale, ci şi video. PS – nu mă victimizez, am postat doar pentru ceilalţi colegi, pentru a realiza la ce se pot aştepta. Am înaintat plângerea la parchet. Aştept procedurile. Apropos – în Moldova (pe care mulţi o desconsiderăm) pentru aşa ceva respectivul individ ar face 15 ani puşcărie. La noi, între 6 luni şi 3 ani (dacă nu vor fi şase luni cu suspendare). Ca să fie clare anumite aspecte şi să nu apară întrebări : unitatea la care lucrez a chemat imediat paza şi poliţia, a făcut toate demersurile legale necesare în asemenea situaţii. Eu am depus plângere penală. Vom vedea cum se va rezolva. Postarea a fost doar un strigăt (sper că nu în van) asupra comportamentului multor pacienţi, ajungându-se şi la aceste agresiuni fizice. Nu este teamă, ci revoltă”, a scris medicul Costache Botezatu, pe Facebook.

Poliţia Galaţi a deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, în urma incidentului  descris de medic.

Citeşte şi:

Percheziţii la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.