Cum a frizat penibilul un primar PSD

-


După ce a fost în primă instanţă la închisoarea cu suspendare pentru abuz în serviciu, primarul social-democrat din Ogrezeni (judeţul Giurgiu), Jean Jipa şi-a depus demisia săptămâna trecută, însă a revenit în scurt timp asupra deciziei, invocând motive de-a dreptul caragialeşti: “tristeţea purtată în tăcere”, “lacrimile locuitorilor comunei” sau “lacrimile lor m-au convins să abandonez lupta”.

 

Jean Jipa, primarul PSD al localităţii giurgiuvene Ogrezeni, a fost condamnat după 14 de mandat în primă instanţă la trei ani cu suspendare pentru delapidare, fals intelectual şi abuz în serviciu. Sentinţa a fost dată în 29 iunie, iar în 6 iulie edilul a decis să renunţe la funcţie, scrie news.ro

În acest sens, acesta a trimis la Prefectura Giurgiu o solicitare de suspendare din funcţie, susţinând că demisia ”este  un gest de onoare faţă de toţi locuitorii comune”,deşi este nevinovat.

De asemenea, Jipa a mai susţinut pe treptele Curţii de Apel că ”adevărul va ieşi la iveală” şi va fi achitat, pentru a putea reveni în Primărie ”cu seninătatea şi integritatea neştirbite”.

Dar aseară, edilul s-a răzgândit subit şi a postat pagina sa de Facebook un „comunicat pentru cetăţenii comunei Ogrezeni” prin care îşi anunţă retragerea demisiei, scrisoarea fiind redistribuită de mii de ori până joi.

”Dragi concetăţeni, lacrimile, tristeţea voastră purtată în tăcere şi dorinţa de a rămâne în continuare alături de nevoile tuturor, cuvintele pe care mi le-aţi adresat atât personal la domiciliu, cât şi pe stradă, mesajele transmise din om în om şi prin celelalte căi de comunicare, au creat un climat de natură sufletească şi psihologică, favorabil revenirii asupra demisiei de onoare din funcţia de Primar al Comunei Ogrezeni, înregistrată la Instituţia Prefectului – Judeţul Giurgiu în data de 6 iulie 2018 şi respectiv la Consiliul Local Ogrezeni în data de 9 iulie 2018, în aşa fel încât astăzi, dată de 11 iulie 2018, ÎNŢELEG, chiar şi în condiţiile rezultate din sentinţa penală 191 din 29.06.2018, SĂ NU ABANDONEZ lupta ŞI SĂ VĂ SLUJESC în continuare cu devotamentul şi credinţa mea, pe care le-aţi meritat şi le meritaţi din plin”, a scris edilul Jean Jipa pe Facebook.

În finalul epistolei, acesta le-a mulţumit  familiei, „oamenilor de bine” şi senatorului PSD Nicolae Bădălău şi preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina pentru că l-au motivat să revină asupra demisiei.

Citeşte şi:

Iohannis l-a pus la punct pe Dragnea în chestiunea suspendării: Obsesie! ”Omul și-a luat o pălărie prea mare”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.