Cum ar trebui să ne comportăm în zilele cu Mercur retrograd care aduce probleme. Interviu cu astrologul Oana Hanganu

-


Astrologia îi amintește omului de visele frumoase la care a renunțat și totodată îl ajută să-și cunoască perioadele favorabile, când astrele și Destinul lucrează împreună pentru a-i acordă încă o șansă, ca să le transforme în realitate, este de părere Oana Hanganu, specialistă în astrologie și tehnici de Feng-Shui.

sursa foto: arhiva personală /Oana Hanganu

Într-un interviu pentru Jurnaliștii.ro, Oana Hanganu a spus că oamenii preferă să citească horoscopul zilnic pentru amuzament, deși nu cred în astrologie. De asemenea, astroloaga a mai precizat că oricine își poate găsi astrograma pe internet, dar importantă este interpretarea acesteia întrucât dezvăluie informații prețioase despre abilitățile importante ale omului care nu sunt puse în valoare.

Oana Hanganu este și blogger pe oanahoroscop.com, unul dintre cele mai citite bloguri de astrologie din România, unde oferă zilnic cititorilor săi horoscoape, sfaturi și consultații astrologice.

Jurnaliștii.ro: Ce este astrologia? Este o ştiinţă, artă sau un spectacol al prezicerii?

Oana Hanganu: Astrologia este arta de a oferi publicului accesul la o știință care are o istorie de câteva milenii, sub forma unui spectacol al prezicerii.

Dar astrologia nu prezice viitorul, ci prezintă o ”configurație astrală”, cu riscurile și oportunitățile ”aduse” de astre și de raportul dintre acestea, la un anumit moment sau într-o anumită perioadă. Însă, decizia de a acționa sau nu, ținând cont de aceste riscuri și oportunități, aparține fiecărui individ.

Astrologia nu îți spune ce vei face sau ce să faci. Îți oferă niște informații care te ajută să acționezi la momentul potrivit.

De exemplu, îți spune că urmează perioada cu Mercur retrograd (și chiar așa e, Mercur va fi retrograd, în zodia Leu,  din 26 iulie până în 18 august). Și îți spune că Mercur retrograd înseamnă încurcături și probleme în domeniile pe care le patronează (comunicare, transport, afaceri, comerț, călătorii). Este alegerea ta dacă începi o afacere nouă în această perioadă sau îți cumperi o mașină nouă.

Un astrolog ți-ar spune să mai aștepți până în ultima decadă a lui august pentru că, dacă te grăbești acum, riscul este ca afacerea să nu-ți meargă sau mașina să se strice rapid sau să nu-ți mai placă peste câteva luni.

Sigur, mulți spun că astrologia este o pseudo-știință, dar nici știința ”clasică” nu are răspunsuri la toate întrebările. Cum ar fi, de exemplu, cele referitoare la puterea care coordonează, dirijează, organizează universul. Cred că peste niște ani, astrologia nu va mai fi considerată doar o ”pseudo-știință”.

Cum îl poate ajuta astrologia pe om ca să îşi înţeleagă menirea pe această lume?

Astrologia poate fi o cale spre cunoaștere. Cei care au măcar curiozitatea să apeleze la un astrolog bun pentru interpretarea astrogramei pot să se cunoască mai bine.
Eu nu spun că astrologia este singura sau cea mai importantă cale de a te cunoaște și de a-ți cunoaște menirea. Nu! Dar este una dintre cele care îți oferă răspunsuri complexe dacă știi pe cine să întrebi și mai ales dacă asculți cu atenție.

Astrograma poate dezvălui informații importante legate de anumite aptitudini, talente, abilități care nu sunt puse în valoare dar care, ”scoase la lumină”, pot schimba drastic viața unui om, îndreptându-l spre adevărata menire.

Nu puțini sunt cei care renunță la profesii sau afaceri pentru a se îndrepta, la un moment dat, spre adevărata vocație. Și, de foarte multe ori, aceste aptitudini, calități, talente, abilități au legătură cu viața sau viețile anterioare.

Nu o să dezvolt acest subiect controversat. Subliniez doar că, în astrologie, ”Axa Destinului” îți arată care este menirea în viața actuală și care este ”bagajul karmic”, pe care îl cari din viețile anterioare. Iar Axa Destinului este trecută în ”harta natală”, calculată după data, ora și locul nașterii.

Ați putea să mă întrebați de ce doi oameni care se nasc în același loc, în aceeași zi și la aceeași oră nu au destine identice. E un subiect frumos și important pe care poate îl vom aborda, pe îndelete, altădată. Acum, am să vă spun doar că există o karmă de familie, că numele și prenumele sunt importante, că până și casa în care locuiești are importanța ei. Dar, revin la astrologie și menirea în viață.

Se poate spune că astrologia îți amintește de visele frumoase la care ai renunțat și te ajută să știi care sunt perioadele favorabile, când astrele și Destinul îți mai dau o șansă de a le transforma în realitate. Problema este că foarte mulți oameni nu sunt cu adevărat pregătiți pentru schimbare și ratează momentul sau perioada favorabilă și rămân blocați în același cerc vicios.

Dar astrologia este un factor important care îl poate ajuta pe om ca, prin cunoaștere, să își asume responsabilitatea pentru propria viață.

De ce omul epocii consumeriste a devenit sclavul horoscopului?

Pentru că, de foarte multe ori, astrologia rămâne la stadiul de spectacol, iar oamenii au fost, întotdeauna, fascinați de spectacol. De foarte multe ori, astrologia rămâne la stadiul de ”spectacol al prezicerii”, cum foarte corect ați remarcat.

Mulți oameni citesc sau ascultă horoscopul zilnic, de exemplu, chiar dacă nu cred în astrologie, ca știință. Ascultă pentru amuzament. Dacă horoscopul e ”de bine”, e interesant și amuzant. Dacă horoscopul anunță ”vremuri grele”, își spun că e ”o prostie” și-și văd de treabă.

La fel ca și ”cititul” în cărțile de Tarot sau în rune. În aparență, oricine poate ”citi” în Tarot sau în rune. Nu trebuie decât să alegi niște cărți și să le interpretezi. Și, iată, ajungem la un subiect foarte important și în astrologie. Interpretarea: Astăzi, oricine își poate găsi astrograma pe site-uri specializate, pe internet. Dar nu astrograma în sine este cea mai importantă, ci interpretarea ei.

Horoscopul zilnic, publicat în ziare sau pe site-uri ține cont doar de poziția Soarelui într-un anumit semn zodiacal și oferă doar câteva informații cu caracter general. În plus, unele sunt scrise de redactori cu/fără simțul umorului sau sunt traduse din publicații ori de pe site-uri din străinătate. Cunosc situații în care horoscopul ”servit” publicului era, de fapt, o combinație de fraze copiate din horoscoape publicate pe net cu luni sau ani în urmă…

Horoscopul zilnic este o formă de ”entertainment” și are rolul lui. Iar dacă oferă și informații referitoare la tranzitele planetelor și la ”aspectele” formate de acestea în ziua respectivă, poate fi chiar util. Pentru că aceste informații îi pot ajuta pe cei interesați să ia decizii sau să acționeze în momentul potrivit. Dar oricât de mult și-ar dori un astrolog, horoscop zilnic sau lunar sau anual perfect nu există. Nu ai cum să cuprinzi toate informațiile pe care le poți oferi fiecărei zodii!

Sunt, însă, oameni de afaceri sau cu putere de decizie care apelează la astrolog pentru horoscop zilnic/lunar/anual personalizat. Un astfel de horoscop ține cont de astrograma personală și de configurația astrală dintr-o anumită perioadă. Și nu mă refer la horoscopul realizat de ”roboți” sau soft-uri și site-uri la care te abonezi pentru a primi, pe post de ”horoscop personalizat”, un horoscop pe care îl primesc și alte persoane născute în aceeași zodie cu tine. Mă refer la un horoscop care chiar ține cont de datele tale personale, raportate la configurația astrală.  Dar realizarea unui astfel de horoscop cere mult timp și muncă și nu oricine este dispus să se ”înhame” la el.

Care este cel mai bun horoscop: maiaş, indian, european sau chinezesc?

Toate sunt la fel de bune, dacă sunt realizate de cine știe să le facă. Fiecare aduce informații care pot fi utile. Atâta doar că sunt legate de școli sau sisteme astrologice diferite, cu diferite metode de calcul, reguli și principii și cu diferite metode de interpretare a datelor obținute.

Eu, de exemplu, combin întotdeauna informațiile, atunci când am de făcut previziuni pentru un anumit eveniment sau pentru o anumită persoană. Combin informațiile din astrologia europeană, cu numerologia și cu informații din astrologia chinezească.

Sunt convinsă că, dacă poți să jonglezi cu informațiile care provin din mai multe sisteme astrologice, predicția este mai sigură și mai complexă. Nu știu cum fac alții, dar eu așa procedez. Chiar și atunci când analizez astrograma cuiva, fac astrograma europeană și o combin cu date care vin din astrologia chineză și din numerologie.

Cum se calculează horoscopul?

Concret: horoscopul zilei, în sistem european. Iau în calcul următoarele date:  în ce zodii se află Soarele, Luna și planetele Marte, Venus, Mercur, Saturn, Uranus, Jupiter, Neptun. … Țin cont și de asteroizi. Apoi, iau fiecare zodie și văd ce sector din astrograma ei este influențat de Soare, apoi de Lună și de planetele amintite (pentru că poziția fiecărei planete într-un anumit sector are o semnificație proprie).

După aceea, iau în calcul raportul dintre planete în ziua respectivă. Sunt unele ”aspecte” (așa cum sunt ele denumite în astrologie) pozitive, iar altele, tensionate. Și fiecare înseamnă ceva. Pun cap la cap toate datele obținute și, astfel, la fiecare zodie, aș putea să spun o mulțime de lucruri.

Din toate acestea aleg câteva, cu caracter general, care pot fi de interes pentru cititorii mei. Când aveam rubrică zilnică la un post de televiziune, trebuia să țin cont și de intervalul de timp pe care îl aveam la dispoziție. De regulă, câteva minute. Deci, câteva secunde pentru fiecare zodie.  Acum, sigur, pe site (oanahoroscop.com) pot să scriu cât vreau.

Dar, repet, un horoscop general îți poate furniza doar informații generale. Dacă acestea au în spate un calcul bine făcut, informațiile respective te pot ajuta în stabilirea programului sau în luarea deciziilor. 

Cum putem să folosim eficient astrologia în deciziile noastre?

Astrologia nu prezice viitorul. Există oameni talentați care au acest har al previziunii, al clarviziunii. Dar astrologia se bazează pe calcule și, așa cum am spus, oferă o serie de informații legate de riscuri și oportunități.

Dacă Jupiter este în ”casa Banilor” din astrograma ta, înseamnă ca ai noroc de bani. Asta, în termeni foarte generici. Dar dacă profiți sau nu de perioada respectivă, cu Jupiter în casa Banilor, e alegerea ta! Ce înseamnă să profiți?? Să îți folosești la maximum talentul cunoștințele, timpul. Să nu ratezi nicio oportunitate de a câștiga mai mulți bani din munca proprie.

Contează, apoi, ce planete ai tu în ”casa Banilor” din astrograma personală si care este raportul dintre ele. Iar toate informațiile trebuie puse cap la cap. E multă muncă.

De ce consideră religia astrologia o vrăjitorie care este periculoasă spiritual pentru om?

Nu știu. Eu știu doar că primii oameni care s-au închinat lui Iisus și i-au recunoscut menirea și l-au recunoscut ca Dumnezeu au fost cei Trei Crai/Magi/Astrologi. Și nu scrie nicăieri că au renunțat la profesia lor, după aceea. Și sunt înmormântați, toți trei, în catedrala creștină din Koln.

Citește și:

Trump-ismul: a spune una și a face alta

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.