Cum evităm capcanele băncilor la încheierea unui credit

-


De esență, creditarea și sistemul financiar sunt două elemente extrem de tehnice și cu un grad ridicat de complexitate în înțelegerea lor. Când totuși ne hotărâm să facem un credit este bine să ajungem atât înainte de a semna, cât și atunci când apar probleme la rambursarea creditului, în față unui specialist care poate să identifice problema încă din prematuritatea ei și să o rezolve înainte să fie prea târziu.

 

Ce ar trebui să cunoaștem cu privire la semnarea unui contract de credit? În primul rând, avem timp 15 zile să ne răzgândim și să renunțăm la el chiar și după semnare.  Este  o garanție a faptului că putem să ne răzgândim. Întodeauna, costul este cel mai important fapt pentru care, atunci când vom alege un credit, trebuie să ne uităm dacă va fi unul cu dobânda fixă sau dobânda variabilă.

Știm că în contractele cu dobânda variabilă ROBOR-ul, în cazul creditelor în lei, a explodat ceea ce i -a făcut pe cei ce aveau credite în moneda națională să plătească mult mai mult. Pe de altă parte, un contract cu dobânda fixă va fi mai greu de obținut mai ales că acesta este cu o dobânda net superioară creditului cu dobânda variabilă.

Atenție la dobânda penalizatoare– chiar dacă această dobânda «pare» nesemnificativă, 0,1%. Ea este adăugată pe fiecare zi, ceea ce poate arunca creditul în aer.

Calculați-vă întodeauna ca acel credit pe care-l accesați să fie folosit pentru ceea ce aveți nevoie cu adevărat și nu uitați că întodeauna acesta vine cu riscuri și anume cu riscul contractual pe care întodeauna banca sau ifn-ul încearcă să-l arunce în spatele împrumutatului.

Negociați contractele, pentru că OUG 50/2010, OUG 52/2016 prevăd această posibilitate, uzați de ea.

Pont– nu vă împrumutați niciodată la maximul limitei de îndatorare, pentru că este bine să aveți un buffer zone care să fie zona dvs. de confort.

Dacă v-ați decis asupra creditului și vreți să faceți pasul, este bine să fiți însoțiți de un avocat. Este singurul care vă va asigura pe viitor că nu veți avea dureri se cap.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.