Cum „împing” românii țara prin zăpadă

-


S-a viralizat în mediul online o superbă metaforă video a existenței într-un stat care n-a împlinit nici măcar 24 de ore de când a preluat ceremonios funcția de lider al Uniunii Europene.

Undeva, în Bacău, niște oameni au fost filmați în timp ce împingeau la un autobuz blocat în zăpada din oraș. Ai spune că-i un lucru normal, iarna având prostul obicei să surprindă mereu în ianuarie.

Bacau

Bacău – 11 ianuarie, ora 11🚦❄️🌨️

Publicată de Meteoplus pe Vineri, 11 ianuarie 2019

De asemenea, iarna le pune probleme și străinilor, zilele astea Germania și Austria fiind blocate de nămeți, iar online-ul relevând periodic imagini din îndepărtata Canada unde mașinile patinează grațioase pe bulevardele înzăpezite. Că-i iarna mai grea la ei? Posibil, nu știu dacă zăpada are nivel de dificultate și dacă la noi cade mai greu și e mai încăpățânată la lopată. Știința va demonstra asta.

Fitness-ul ăsta românesc e un program politic, nu se bucură doar băcăoanii de el. Sunt mai multe orașe, mai mari sau mai mici, unde se încordează mușchi pentru a răzbate printr-o zi de iarnă. E modul oficialilor de a lupta împotriva obezității. Cu toate că asta le umple frigiderul.

Important e să vedem mereu partea plină a paharului, chit că în el se află apă, țuică sau lacrimi.

Bine că avem ce să împingem prin zăpadă. Alții n-au nici atât. Bine că avem unde să ne ducem din moment ce trebuie să împingem un autobuz. Ferice de cei cu o destinație zilnică în viață. Și să nu-l mâniem pe cel de sus, bine că avem pe ce să se așeze zăpada. Sunt copii în Africa…

Revenind la metaforica filmare din Bacău, e totul atât de explicit. O mână de oameni nervoși, obosiți, cu probleme până la genunchi, se chinuie să pună pe traseu un autobuz care trăiește prin nevoia oamenilor de el. Așa cum e și statul.

Acest lucru nu subliniază decât faptul că țara e deja înzăpezită și mai răzbate doar pentru că unii nu se dau bătuți, nu pleacă pe jos. Se găsesc întotdeauna câțiva care să împingă. Să cumpere o salvare din banii lor. Să plătească pentru stat.
România nu e o țară de asistați social. România e asistată și pe alocuri miloagă. Dacă o tratăm cu milă e o chestiune de empatie.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.