Cum își alege prima doamnă a Statelor Unite ținutele oficiale

-


Michelle Obama reușește întotdeauna să impresioneze prin ținutele pe care alege să le poarte la dineurile oficiale pe care cuplul prezidențial le organizează în cinstea omologilor străini. Cel mai recent exemplu este dineul de joi, prilejuit de vizita Primului Ministru canadian Justin Trudeau și a soției sale, Sophie Gregoire Trudeau.

Prima doamnă a Statelor Unite a purtat o superbă rochie din jacard cu imprimeu floral, creație Jason Wu. Până aici, nimic special în afară de prezența impecabilă a lui Michelle Obama. Pentru cunoscătorii în ale modei, însă, alegerea nu este una întâmplătoare, întrucât Jason Wu este canadian.

Prima doamnă, Michelle Obama, poartă o creație Jason Wu la dineul în cinstea oaspeților canadieni.
Prima doamnă, Michelle Obama, poartă o creație Jason Wu la dineul în cinstea oaspeților canadieni.

Dacă cercetăm ținuta lui Michelle Obama și cu ocazia altor vizite oficiale, vom vedea că este un gest pe care aceasta îl face de fiecare dată pentru a onora naționalitatea înalților oaspeți.

În aprilie 2015, prima doamnă a purtat o rochie semnată de creatorul japonez Tadashi Shozi, iar oaspeții erau, ați ghicit, japonezi – Primul Ministru Shinzo Abe și soția sa, Akie Abe.

Michelle Obama într-o rochie Tadashi Shoji, în compania soției Primului Ministru japonez, Akie Abe.
Michelle Obama într-o rochie Tadashi Shoji, în compania soției Primului Ministru japonez, Akie Abe.

În septembrie 2015, cu ocazia dineului de stat în cinstea cuplului prezidențial chinez, Xi Jinpling și Peng LiYuan, doamna Obama a purtat o rochie de Vera Wang, designer născut în China.

Prima doamnă poartă Vera Wang la întâlnirea cu cuplul prezidențial din China.

Revenind la oaspeții cei mai recenți, cei canadieni, e de remarcat garderoba soției Primului Ministru, Sophie Gregoire Trudeau. Absolut toate ținutele din timpul vizitei la Washington sunt semnate de creatori canadieni. Stilista doamnei Trudeau dezvăluie că nu e un lucru întâmplător. Când Sophie Trudeau a observat câtă atenție primește din partea presei ceea ce poartă, a fost uimită, dar în același timp și-a dat seama că poate canaliza această atenție spre un scop nobil, acela de a promova designerii canadieni, mai ales pe cei care nu au ajuns foarte cunoscuți încă.

Pentru întâlnirea cu soții Obama, Sophie Trudeau a ales două ținute (inclusiv cea de la dineul oficial) din colecția de primăvară/vară a designerului canadian Lucien Matis (dar care este născut în România).

La dineul de la Casa Albă au fost invitați, printre mulții politicieni, și vedete care au origini canadiene: Ryan Reynolds (însoțit de soția sa, Blake Lively), actrița Sandra Oh din Anatomia lui Grey, Mike Myers (din Austin Powers) și producătorul show-ului ”Saturday Night Live”, Lorne Michaels.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon