Cum îşi consolidează Vladimir Putin cultul personalităţii. URSS, renaşte din nou

-


Parlamentul rus a aprobat o lege controversată care le va permite autorităţilor centrale să reţină orice persoană care dă dovadă de „lipsă de respect” faţă de guvern sau înalţi oficiali ruși (preşedintele Vladimir Putin) pe reţelele de socializare online, scrie cotidianul The Guardian.

 

Legea, despre care criticii regimului putinist spun că reaminteşte de perioada sovietică, stipulează o amendă de până la 100.000 de ruble pentru mesaje „indecente”, postate pe reţelele de socializare care demonstrează „lipsă de respect faţă de societate, ţară, simbolurile oficiale, constituţie şi autorităţi”.

De asemenea, persoanele care postează astfel de mesaje în mod repetat pot fi pedepsiţi cu până la 15 zile de închisoare.

„În curând vom spune glume despre autorităţi în şoaptă, în bucătărie”, a declarat Serghei Şvakin, un avocat de la Moscova.

Pe de altă parte, iniţiatorii legii insistă că aceasta nu reprezintă o formă de cenzură, iar autorităţile centrale ruse „merită respect”. Putin este aşteptat să semneze legea în următoarele săptămâni.

„Dacă nu o să îi mai spui unui nebun că e nebun, asta nu înseamnă că nu o să mai fie nebun”, a declarat un parlamentar din cadrul formaţiunii politice LDPR, care de obicei susţine Kremlinul.

Legea a fost aprobată de Parlament, după ce sondajele au arătat că încrederea în Vladimir Putin a scăzut la 33% din cauza legii privind vârsta de pensionare.

Citeşte şi:

Exclusiv. Dodon, „calul troian al binomului ruso-german” în chestiunea federalizării R.Moldova

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.