Cum l-a lăsat Dragnea pe premierul Japoniei cu ochii în soare

-


Demiterea premierului Mihai Tudose la presiunea lui Liviu Dragnea aruncă România în zona gri a instabilităţii şi a lipsei de credibilitate. După ce ne-a îmbătat cu apă rece în urma unei creşteri economice artificiale, bazate numai pe consum şi nu pe investiţii, Liviu Dragnea a mai îngropat încă odată  România.

Astăzi, cel mai probabil România a ratat o oportunitate imensă de investiţii din partea Japoniei, în contextul vizitei istorice a premierului Shinzo Abe la Bucureşti.

Probabil că vă întrebaţi de ce? Păi, nu este posibil să nu respecţi protocolul diplomatic şi agenda vizitei oaspetului nipon şi să îi anulezi întâlnirea de la cel mai înalt nivel de la Palatul Victoria, pentru că nu mai avem un premier în funcţie.

De ce l-ar interesa pe Liviu Dragnea oportunitatea de investiţii care ar fi putut să fie valorificată astăzi? Poate ar trebui să le reamintesc celor trei milioane de simpatizanţi ai PSD-ului, că şeful Guvernului de la Tokyo se află de săptămâna trecută într-un turneu în Europa Centrală şi de Est (Bulgaria, Serbia şi România) împreună cu oficialii a peste 30 de companii japoneze importante.

Poate ar fi fost un argument în plus pentru PSD să amâne destituirea premierului Tudose şi să valorifice oportunitatea de investiţii oferită de oficialii niponi.

“Pe plan economic, este important să milităm pentru extinderea în lume a zonei economice bazate pe reguli, corectitudine şi liber schimb. În acest cadru, după mai mult de 4 ani de tratative tenace am reuşit să finalizăm Acordul de Parteneriat Economic cu Uniu­nea Europeană. Acest acord creează astfel cadrul unei zone comerciale gigantice, în care Japonia şi Uniunea Europeană – inclusiv România – participă cu forţa economică a circa 600 de milioane de oameni, responsabilă pentru 30% din PIB-ul economiei mondiale şi care aduce ambelor părţi posibilităţi deosebite de natură comercială şi investi­ţională. În particular, în relaţia Japonia – România, acordul EPA va permite nu doar creşterea volumului schimburilor comerciale, dar va contribui şi la vitalizarea procesului de pătrundere a companiilor japoneze şi la crearea de noi locuri de muncă în România, precum şi la creşterea posibilităţilor de extindere a companiilor româneşti pe piaţa japoneză”, a declarat premierul Shinzo Abe, marţi, într-un interviu acordat zf.ro.

Un dialog va avea totuşi loc între vicepremierul Paul Stănescu şi şeful misiunii economice nipone, domnul Kotaro Nogami, care se va termina printr-un dineu oferit de oficialul român.

Poate pentru oamenii simpli anularea vizitei premierului nipon de la Palatul Victoria este un eveniment lipsit de importanţă, dar pentru România este o pată neagră în relaţiile bilaterale, care îl pune în dificultate pe preşedintele României.

Vizita premierului japonez are loc în contextul aniversării a cinci ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia.

Şi totuşi să îi reamintim domnului Liviu Dragnea că companiile nipone au creat în România circa 40000 de locuri de muncă şi astfel Japonia a devenit cel mai mare investitor în ţara noastră din regiunea Asia-Pacific.

Mai puteţi citi şi: Stelian Tănăse: „Dragnea acţionează cu mentalitatea unui miliţian”

 

 

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.