Cum ne afectează stresul productivitatea: Uităm, ne îmbolnăvim și reacționăm impulsiv

-


Cu toții știm că stresul afectează mai mult decât fericirea noastră. Dacă ai frecvent „multe pe cap”, aspectul tău fizic se schimbă, somnul devine din ce în ce mai agitat și devii antipatic chiar și pentru cele mai apropiate persoane.

Dacă ești stresat pe perioade lungi, acest lucru poate să-ți afecteze chiar și capacitățile mentale, în sensul că nu-ți vei mai aminti, la un moment dat, unde ai pus cheia de la mașină sau telefonul. Drept urmare, dacă vrei să ai succes atât în plan personal, cât și în cel profesional, trebuie să înveți să te relaxezi, să nu mai lași problemele să te afecteze mai tare decât ar trebui.

Și pentru a învăța cum să administrezi stresul mai eficient, ai nevoie să știi care sunt efectele produse de acesta:

  1. Uiți lucruri

În timp ce un impuls de adrenalină îți poate face mintea să funcționeze la capacitate maximă, stresul, pe termen lung, afectează considerabil memoria. Asta înseamnă că atunci când te gândești că lucrezi mai rapid, de fapt este posibil să fii omis câteva lucruri importante.

  1. Te poți îmbolnăvi

Crezi că o pauză mai lungă la prânz pentru a face o plimbare ocupă prea mult timp în programul tău agitat? Ce spui de o lună în care productivitatea ta scade la jumătate? Potrivit studiilor, atunci când există o doză mare de stres, corpul uman încearcă disperat să scape de ea, chiar dacă creierul nu este de acord. Mai exact, corpul uman va suprima sistemul imunitar pentru a scăpa de stres, ceea ce înseamnă că șansele de a te îmbolnăvi cresc considerabil.

  1. Ești predispus la reacții necontrolate

Rețeta succesului constă în mare parte în calitatea interacțiunii cu cei din jur. O cantitate mare de stres poate să conducă la izbucniri de furie și reacții necontrolate, ceea ce, în mod evident, va afecta felul în care ceilalți te privesc. Poate un coleg nu este de acord cu tine, poate că, mai rău, șeful tău îți reproșează anumite lucruri. Momentele acestea pot fi foarte ușor declanșatoare pentru reacții pe care le vei regreta mai târziu.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *