Cum ne păcălesc agenții imobiliari la vizionare. Patru indicii că n-ar trebui să cumperi locuința

-


De multe ori când mergi la vizionarea unei locuințe cu un agent imobiliar ceea ce nu vezi este mai important decât ceea ce vezi. Ia în calcul următoarele trucuri deseori folosite de proprietari pentru a masca neajunsurile casei sau ale apartamentului.

Se aude muzică relaxantă în toată casa

Mulți proprietari și agenți imobiliari încearcă să seducă potențialii cumpărători printr-o scenografie-clișeu: pahare de vin așezate pe o masă, alături de un buchet mare de flori, într-un decor desprins parcă din revistele de lifestyle. Asta vine, de obicei, la pachet cu muzică jazz sau lounge la un volum nici prea mare, dar nici îndeajuns de mic încât să mai auzi alte zgomote din jur.

Scopul este să te atragă influențându-te să-ți imaginezi cât de bine ar fi dacă acel loc ți-ar aparține și ți-ai petrece în acel decor după-amieze relaxante.

N-ar trebui, însă, să zăbovești prea mult visând cu ochii deschiși – ci să-l rogi pe agentul imobiliar să oprească muzica. De ce? În multe astfel de cazuri ea are rolul de a acoperi zgomotul de afară pentru a te induce în eroare cu privire la liniștea de care ar urma să te bucuri dacă ai achiziționa locuința.

Odorizantele sau difuzoarele de parfum de cameră funcționează ”la capacitate maximă”

Un odorizant de cameră poate fi și el o mască, iar potențialii cumpărători trebuie să-și dea seama ce încearcă să acopere. Cel mai probabil, mirosul de animale de companie, de țigări, sau cel provenit de la defecțiuni ale instalațiilor sanitare. Primele două vor dispărea, dar ultima ar putea fi o problemă costisitoare.

Sunt aprinse toate luminile

Cantitatea de lumină naturală dintr-o casă depinde de o mulțime de factori, inclusiv de perioada anului, de ora din zi și de orientarea imobilului în funcție de punctele cardinale. Casele cu fața spre sud primesc de obicei mai multă lumină.

Deoarece mulți cumpărători doresc locuințe luminoase, spațioase și aerisite, agenții imobiliari se conformează și încearcă să creeze artificial această impresie în general prin aprinderea luminilor chiar înainte de intrarea unui potențial cumpărător. Este în regulă să-l rogi pe agent să le stingă.

Miroase a vopsea proaspătă

Mulți vânzători împrospătează casa pe ultima sută de metri cu un strat de vopsea înainte de a o scoate la vânzare. Dar, în calitate de cumpărător, este necesar să întrebi în mod specific dacă vopseaua este menită să mascheze mucegaiul sau alte daune provocate de apă.

Citește și: 

Limbajul ne trădează! Cum poate dezvălui nivelul nostru moral, social și cognitiv

Angajații care au înregistrat eșecuri la fostul job, cei mai buni pentru afacerea ta! Iată de ce

Cinci decizii greșite pe care le iei zilnic fără să-ți dai seama

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.