Cum ne poate afecta o zi proastă sănătatea? Efectele se pot vedea chiar și după 10 ani

-


Contrar credinţei populare conform căreia stresul ne îmbolnăveşte, oamenii de ştiinţă din Statele Unite ale Americii susţin că reacţiile noastre la evenimentele din viaţa de zi cu zi sunt cele care determină riscul de îmbolnăvire de mai târziu.

Nu stresul ne îmbolnăveşte, ci reacţiile noastre la ce se întâmplă în jurul nostru. Acestea pot conferi o imagine relativ corectă cu privire la sănătatea noastră din următorii 10 ani, ne avertizează oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pensilvania, Statele Unite.

Spre exemplu, dacă într-o zi avem foarte mult de lucru şi suntem ţâfnoşi din această cauză, după circa 10 ani vom suferi urmările, când sănătatea va avea de suferit. Altfel stau lucrurile în cazul unei persoane care are la fel de multă muncă de făcut, însă vede lucrurile într-o manieră mai relaxată.

Oamenii de ştiinţă au efectuat experimente în 1995, în 2005 şi în zilele noastre, ajungând la concluzia că modul nostru de a fi poate conduce la instalarea, în timp, a unor boli cronice, precum artrită sau afecţiuni cardiovasculare.

Citește și: 

Miliardarul Richard Branson a dezvăluit trei dintre cele mai ascunse secrete ale sale! Cheia succesului

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *