Cum obținem bronzul perfect. Ce să mâncăm

-


Atât pentru obţinerea unui bronz frumos, cât şi pentru menţinerea lui, hidratarea cu apă curată este esenţială, atenționează nutriționiștii.

Şi alimentele bogate în acizi graşi esenţiali de tip Omega 3 contribuie la o hidratare în profunzime a pielii, la creşterea elasticităţii pielii, asigurând o bronzare frumoasă şi uniformă. Acestea se regăsesc în peşte şi fructe de mare, în seminţe de in (a se consuma măcinate), seminţe de cânepă, nuci, alune, migdale, fistic şi ulei rapiţă.

Necesarul de apă pe timp de caniculă pentru organism nu este de 2 litri așa cum se vehiculează și se crede la nivel generalizat, ci de 40 ml/ kilogram corp (adică 2.800 ml la o persoană care cântăreşte 70 kilograme). În restul timpului, când nu este caniculă și nici neapărat temperaturi ridicate, este bine să consumăm 30 ml/ kilogram corp, declară nutriţionista Gabriela Man într-un interviu pe tema alimentelor care ne ajută la bronzare și la păstrarea bronzului, acordat revistei Life. „Recomand, de asemenea, suplimentele cu colagen pentru regenerarea celulelor pielii şi menţinerea frumuseţii ei. Acestea ajută şi la menţinerea bronzului”, a mai spus Man.

„Şi betacarotenul accelerează bronzarea şi previne formarea de pete pigmentare. Acesta se găseşte în morcov, caise, spanac, varză. Apoi, licopenul protejează de ultraviolete şi previne formarea arsurilor. El se găseşte în cantităţi mari în roşii, mai ales în coajă; este mai eficient dacă roşiile sunt gătite şi în combinaţie cu ulei de măsline”, a arătat medicul nutriţionist.

Nici vitamina E, cu proprietăţile ei antioxidante, nu este de evitat. În schimb, trebuie evitat aportul excesiv de vitamina C, deoarece vitamina C întârzie bronzarea. Surse de vitamina C sunt: citricele, ardeii graşi sau pătrunjelul.

Citește și: Trei pași simpli ca să arăți bine

UPDATE. Obiceiurile nesănătoase pe care le avem la mare. La ce riscuri ne expunem și cum putem evita neplăcerile. Unde este cea mai bună apă

Cum să nu te arzi la soare. Trei reguli simple pentru un bronz fără riscuri


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.