Cum poate cineva să afle dacă ești extrovertit sau introvertit doar pe baza like-urilor pe care tu le dai pe Facebook

-


Există tot felul de modalități prin care activitatea ta în social media poate fi monitorizată, însă este posibil să fii surprins de cât de facil e pentru prietenii și persoanele care te urmăresc pe rețelele de socializare să afle informații extrem de personale despre tine.

Un grup de cercetători de la Universitatea Columbia a supus la studiu peste 3,5 milioane de utilizatori de Facebook pentru a vedea cum ar reacționa la publicitatea personalizată pe baza profilurilor lor psihologice, profil creat pe baza  conținutului căruia aceștia i-au dat ”like”, ”follow”, sau pe care l-au redistribuit.

De aceste tehnici se folosesc la maximum agențiile de publicitate. De exemplu, sudiul a arătat că atunci când reclamele de pe Facebook aveau un mesaj care se potrivea cu trăsăturile psihologice ale utilizatorilor care le-au văzut, companiile cărora le făceau publicitate au înregistrat cu 40% mai multe click-uri și până la 50% mai multe achiziții decât atunci când mesajele publicitare nu erau personalizate în acest fel.

De exemplu, în cazul produselor cosmetice, extrovertiții au răspuns mai repede favorabil anunțurilor care emanau extrovertire, cum ar fi un grup de femei care se bucurau de o petrecere. De cealaltă parte, introvertiții au avut mai multe șanse să acceseze anunțurile care sugerau introvertire, cum ar fi o imagine a unei femei care se bucura de timpul liber răsfățându-se în intimitatea propriei locuințe, singură, prin aplicarea produsului cosmetic respectiv, cu mesajul „Frumusețea nu trebuie să strige”.

În timp ce acest tip de studii sunt de mare ajutor pentru companiile care vor să-și facă publicitate, pentru utilizatorii de social media reprezintă un semnal de alarmă că Facebook nu este nicidecum un spațiu privat și că fiecare acțiune de pe această platformă este sau poate fi observată, monitorizată și folosită în diverse scopuri.

Citește și: 

Cele patru informații pe care ar trebui să le publici cât mai des pe Facebook

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.