Cum pot să slăbească în numai patru săptămâni obezii şi diabeticii? Un nou tratament revoluţionar

-


Un nou tip de tratament injectabil a înregistrat rezultate pozitive pe mai mulţi pacienţi bolnavi de obezitate şi diabet, ajutându-i să slăbească în doar patru săptămâni, potrivit unui studiu, citat de Agerpres.

 

O echipă de cercetători de la Imperial College London, care a testat un nou tip de tratament injectabil, a descoperit că pacienţii care au beneficiat exclusiv de o combinaţie de hormoni, au pierdut, în medie, 4,4 kilograme într-o lună. Astfel, cercetarea ştiinţifică a arătat o îmbunătăţire a nivelului de glicemie al pacienţilor, unii dintre aceştia ajungând după tratament la valori apropiate de cele considerate normale.

Unul dintre motivele pentru care intervenţia de by-pass gastric funcţionează în cazul pacienţilor care suferă de obezitate este faptul că în urma acesteia sunt eliberaţi în corp trei hormoni, în cantităţi mari, a demonstrat un studiu efectuat anterior de grupul de specialişti. Această combinaţie de hormoni, numită ”GOP”, reduce apetitul, contribuie la pierderea din greutate şi îmbunătăţeşte absorbţia zahărului.

Astfel, cercetătorii au căutat să afle dacă injectarea hormonilor GOP în corpul pacienţilor poate mima rezultatele operaţiei de by-pass gastric. La cercetare au participat 15 pacienţi, care au beneficiat de aceste injecţii o perioadă de patru săptămâni prin intermediul unei pompe care a injectat lent combinaţia de substanţe timp de 12 ore pe zi.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, pacienţii care au beneficiat de tratament ”GOP” au pierdut, în medie, 4,4 kilograme. Spre deosebire de aceştia subiecţii incluşi într-un grup de control, care au primit un placebo, au slăbit, în medie 2,5 kilograme în aceeaşi perioadă.

”Deşi este un studiu restrâns, noul nostru tratament bazat pe o combinaţie de hormoni este promiţător şi a demonstrat îmbunătăţiri semnificative asupra sănătăţii pacienţilor în doar patru săptămâni”, a subliniat Tricia Tan, autoarea principală a studiului.

Pentru a compara rezultatele tratamentului, oamenii de ştiinţă au recrutat 21 de subiecţi supuşi chirurgiei bariatrice şi 22 de pacienţi care au urmat o dietă strictă, săracă în calorii. Participanţii supuşi chirurgiei bariatrice au slăbit, în medie, 10,3 kilograme, iar cei din grupul celor care au urmat o dietă strictă au pierdut 8,3 kilograme.

Tan a precizat că, deşi pierderea din greutate prin utilizarea exclusivă a tratamentului injectabil a fost mai redusă, această metodă este preferabilă chirurgiei bariatrice, care prezintă efecte adverse. Tratamentul ”GOP” nu are efecte secundare, au precizat cercetătorii.

”În cazul în care studiile clinice se dovedesc un succes, în viitor am putea oferi acest tip de tratament mai multor bolnavi”, a adăugat autoarea studiului efectuat în colaborare cu Universitatea din Copenhaga şi University College Dublin.

Studiul, publicat în jurnalul Diabetes Care, a fost finanţat de Consiliului de Cercetare Medicală din Marea Britanie şi Centrul de Cercetare Biomedicală din cadrul Institutului Naţional pentru Cercetarea în domeniul Sănătăţii (NIHR) din Marea Britanie.

Citeşte şi:

Studiul care schimbă percepţia asupra consumului de cafea şi ceai

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.