Cum poţi învăţa mai repede? Sfatul oferit de Albert Einstein

-


Într-o lume în care există şi teoria relativității, şi piesele lui Shakespeare, precum și o rețea mondială de supercomputere conectate, nu este dificil să vii cu exemple de oameni care ar putea să vorbească despre cum putem să învăţăm rapid diverse lucruri complexe.

Din fericire, geniile care se află în spatele acestor teorii sau opere au fost mai mult decât dispuse să își împărtășească sfaturile. De fapt, personalităţi extrem de respectate, precum Albert Einstein şi colegul său laureat al Nobel pentru fizică, Richard Feynman, au oferit o serie de sfaturi practice pe care oricine le poate folosi pentru a putea să înveţe mai repede diverse lucruri.

Albert Einstein: Simte-te bine

Albert Einstein ar fi putut revoluționa modul în care lumea din jurul nostru gândeşte în prezent. Potrivit lui Einstein, minţile luminate şi distracția merg bine împreună. Aşadar, cu cât ne putem bucura mai mult învăţând, cu atât mai repede vom reuşi să înmagazinăm informații, să ne dezvoltăm din punct de vedere intelectual şi să realizăm progrese.

În anul 1915, Einstein a scris următorul sfat către fiul său de 11 ani, Hans Albert, care încerca să înveţe să cânte la pian: „Sunt foarte încântat că găsești bucuria cântând la pian…cântă piesele care îţi aduc cea mai mare plăcere, chiar dacă profesorul nu îi preferă pe acei compozitor. Acesta este modul de a învăța cel mai uşor. Când faci ceva cu o astfel de bucurie nici nu observi că trece timpul. Uneori sunt atât prins de treaba mea încât uit de masa de prânz”.

Richard Feynman: Explică ce ai învăţat ca unui copil

Fizicianul Feynman a câștigat Premiul Nobel pentru munca sa într-unul dintre domeniile pe care mintea noastră se chinuie cel mult să le înţeleagă: mecanica-cuantică. Sfatul său pentru a învăţa mai repede este de a simplifica cât poţi de mult. Atât de simplificat, de fapt, încât şi un copil de 8 ani să poată înţelege.

Când puneţi pe hârtie o idee, faceţi acest lucru într-un limbaj atât de simplu încât și un copil să îl poată înțelege, utilizând doar cele mai frecvente cuvinte. Astfel, vă obligați să înțelegeți conceptul la un nivel mai profund și să simplificați relațiile și conexiunile dintre idei.

Citește și: 

Dieta alimentară care creşte riscul de diabet

Ce efecte poate avea încălzirea globală asupra sănătăţii oamenilor? Avertismentul specialiştilor

Ce efecte au, de fapt, suplimentele de vitamine asupra organismului

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.