Cum preparăm cea mai gustoasă tobă de porc pentru masa de Crăciun

-


Toba de casă este nelipsită de la masa de Crăciun, iar dacă alegem să o preparăm în casă va fi mult mai gustoasă şi sănătoasă, decât cea din galantarele magazinelor alimentare.

 

Pentru a realiza acest preparat delicios şi sănătos pentru întreaga familie, aveţi nevoie de următoarele ingrediente: stomacul sau/și mate mai groase, capul porcului, rinichiul, inima, o bucată ficat, muşchiuleţii, usturoi, piper măcinat, piper bobe, foi de dafin şi sare.

Mod de preparare:

Se spală bine toate ingredientele și se pun într-un vas bun pentru fiert. Se acoperă cu apă și se adaugă foi de dafin, piper boabe și sare. Apoi, se fierb până întră ușor furculița în ele şi se desface carnea de pe cap. Foarte importante sunt urechile, limba și șoriciul fiindcă au o contribuție importantă la gustul și aspectul tobei.

După ce s-au fiert, se tăie cuburi ingredientele. Pentru un aspect frumos, încercați să le tăiați puțin mai mari. De asemenea, se adaugă sare și piper după gust şi se pune o cană din zeama în care au fiert. La final, se amestecă usturoiul pisat cu sarea şi piperul.

Stomacul porcului se curăţă de membrana interioară și se freacă bine cu sare grunjoasă. Pentru rezultate deosebite, este indicat să se lase peste noapte în apa în care se adăugă oțet și ceapă tăiată felii, iar a două zi se clăteşte bine.

La final, acesta se umple cu compoziţia prezentată mai sus, se coase cu o andrea şi se fierbe circa 20 minute în zeamă în care au fiert ingredientele.

Apoi, se scoate și se pune peste tobă o greutate (piatră mare) care să o preseze şi se ţine la rece.

Poftă bună!!

Citeşte şi:

Sorina Pintea schimbă foaia cu personalul din Sănătate. Măsuri drastice de anul viitor

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.