Cum s-au încăierat Vasilescu şi Cristea din cauza banilor

-


Plafonarea indemnizaţiilor pentru mame este miza scandalului dintre Lia Olguţa Vasilescu şi prezentatoarea TV Gabriela Cristea, care a devenit viral în mediul online.

Gabriela Cristea i-a dat o replică dură pe facebook ministrului Muncii, după ce acesta a declarat că  “nimeni din România nu contribuie pentru indemnizaţia de creştere a copilului”. În replică, Olguţa Vasilescu, a distribuit, tot pe Facebook, o știre despre salariul „fabulos” pe care l-a negociat vedeta tv Gabriela Cristea, scrie românialiberă.ro.

“Draga Olguta, te rog frumos să nu ne ma faci proşti pe faţă. Noi te respectăm, aşteptăm şi de la tine respect. În Germania TOATE mamele primesc 1800 euro, indiferent dacă au cotizat sau nu la stat şi după 45 de zile de la naştere au voie să lucreze 4 ore/ zi sau pot lucra de acasă. În România dacă ai venituri, îţi iei adio de la indemnizaţia de creşterea copilului. Şi dacă tot vorbim despre Germania, acolo alocaţia pentru copil nu este 18 euro pe lună, ca în România. Aşa că draga mea, hai să nu mai luăm din Germania doar ce ne convine. Şi încă ceva: nu se întreabă nimeni cum stă Germania cu nataliatatea şi cum stă România cu natalitatea”, a postat vedeta tv, în pagina sa de facebook.

În schimb, ministrul Muncii s-a răzbunat crunt pe Gabriela Cristea şi a distribuit în mediul on-line un articol dintr-o publicaţie, unde era dezvăluit salariul vedetei tv, adăugând: “fără comentarii”.

Lia Olguța Vasilescu, a susţinut în timpul dezbaterilor din comisia de specialitate din Senat la OUG privind plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, că acestea sunt ”îndestulătoare”.

”Nimeni din România nu contribuie vreodată pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Este o formă a statului de a ajuta familiile să-şi crească aceşti copii în perioada în care nu lucrează. Dar am plafonat la 1800 de euro. Din punctul nostru de vedere este îndestulător pentru România, atât timp cât această sumă se dă şi în Germania şi este maximum din UE. Nicăieri în lume nu există posibilitatea ca să te întinzi cu această sumă în funcţie de venituri”, declara ministrul Muncii la Senat.

Citeşte şi: De ce aleg tinerii africani grupările Boko Haram şi Shebab?

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.