Cum să afli tot ce știe Google despre tine?

-


 

Am ajuns să acceptăm faptul că tehnologia cu care interacționăm zi de zi, oră de oră, minut cu minut, ne urmărește absolut fiecare mișcare.

iPhone-ul știe oriunde am fost, Google Maps urmărește continuu locația noastră, Facebook a construit un profil detaliat pentru fiecare user al său. Astăzi, intimitatea este un lux.

Din fericire, putem afla tot ce știu astfel de platforme despre viața noastră personală. De exemplu, urmând acești cinci pași putem afla ce lucruri care poartă numele nostru se află în baza de data a Google:

  1. Accesează lingul www.history.google.com/history
  2. Asigură-te că ești logat în contul tău Google

Google salvează numai căutările pe care le efectuezi atunci când ești conectat la un cont Google nerestricționat. Deși este posibil să nu fie salvate chiar toate căutările, cu siguranță oferă o imagine destul de precisă a obiceiurilor tale online.

  1. Selectează „săptămâna trecută” din câmpul dedicat și schimbă în „tot timpul”
  2. Poți selecta, în istoricul de căutare, „luna trecută” sau „anul trecut” pentru a vedea rezultatele
  3. Ștergeți istoricul de căutare

Google știe unde ai fost

Intră în meniul „Setări”, apoi selecrează „Afișați mai multe controale” și, astfel, puteți gestiona activitate în privința „Locurilor în care mergeți”. Dacă nu ai serviciile de localizare activate, atunci Google va afișa o hartă cu istoricul locurilor în care ți-ai folosit dispozitivul mobil.

Aflâ câți ani crede Google că ai

Atunci când te afli în pagina „Controlul activităților”, selectează „Ads” și astfel poți vedea profilul pe care Google ți l-a făcut, care include vârsta, sexul și interesele tale. Dacă nu ești de acord cu profilul realizat automat, acestea poate fi schimbat pentru a fi cât mai precis.

Citește și:

Vrei să fii un angajat model? Iată trei întrebări pe care ar trebui să i le adresezi șefului tău


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.