Cum să ai o părere mai bună despre tine? Ai nevoie de doar 30 de minute pe zi

-


 

Exercițiile fizice nu aduc numai beneficii pe termen lung. Potrivit unui studiu realizat recent, doar un singur antrenament de 30 de minute poate fi suficient pentru a ajuta oamenii complexați să se vadă ca fiind mai subțiri și mai puternici.

Iar acest efect pozitiv pare să se mențină mult după anternament. Dar cum au ajuns cercetătorii la această concluzie? Specialiștii au desemnat 60 de femei tinere care aveau probleme legate de aspectul corporal și le-au împărțit în două grupe. 30 dintre ele au făcut antrenamente pe bicicletă 30 de minute, iar celelalte au avut parte de o lectură liniștită timp de 30 de minute. După experiment, femeile din grupul de exerciții au raportat îmbunătățiri semnificative în privința imaginii corporale.

Cum se explică acest fenoment? Fericirea este departe de a fi doar o notiune psihologica. Starea de fericire a omului e strans legata de hormonul cerebral numit endorfina, un adevarat drog natural. Și este bine-cunoscut faptul că exercițiile fizice declanșează eliberarea de endorfine, iar experții consideră că acesta este motivul din spatele îmbunătățirii imaginii corporale.

Aceștia au explicat că au constatat, după ce au analizat răspunsurile participanților, că femeile se gândeau la ele în mode spcial ca fiind mai slabe și mai puternice după exerciții, indiferent de starea de spirit sau nivelul de încredere.

Citește și: 

Cum se păstrează alimentele în zilele caniculare? Sfaturile specialiştilor


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *