Cum să comunicăm: 3 lucruri pe care oamenii inteligenți nu le spun niciodată într-o conversație

-


Cu toții spunem lucruri care sunt interpretate diferit de persoane diferite, iar unele dintre ele înțeleg chiar greșit mesajul pe care noi am dorit să-l transmitem.

Spunem lucruri greșite pentru că de multe ori nu suntem conștienți de implicațiile subtile pe care le poartă. Înțelegerea acestor implicații necesită o conștientizare a emoțiilor și experiențelor altor persoane.

Drept urmare, specialiștii în comunicare au realizat o listă cu trei comentarii pe care nu ar trebui să le facem niciodată într-o conversație:

  1. Arăți obosit

Atunci când oamenii sunt obosiți înseamnă că au ochii căzuți, părul dezordonat, au probleme cu concentrare și sunt destul de grosolani. Drept urmare, dacă spui cuiva „arăți obosit” confirmi toate cele de mai sus. O alternativă mai bună ar fi să întrebi „e totul ok?”.

  1. „Uau, ai slăbit atât de mult!”

Încă odată, un comentariu bine-intenționat – în acest caz un compliment – creează impresia că este spus pentru a critica. Atunci când folosești asta într-o conversație, practic îi spui interlocutorului că înainte era foarte gras. O alternativă mai bună ar fi: „Arăți fantastic!”.

  1. „Erai prea bun pentru el/ea oricum”

Când cineva încheie o relație de orice tip, personală sau profesională, acest comentariu implică faptul că interlocutorul nu se pricepe atât de bine la oameni și a făcut o alegere proastă din start. O alternativă mai bună este: „Stail liniștit/liniștită, pierderea ei/lui!”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *