Cum să faci ca șeful tău să te placă mai mult. Trei metode demonstrate științific

-


Este greu să fii mereu pe placul șefului și nici nu este indicat să faci orice pentru a-i intra în grații. Cu toate acestea, există trei metode ușoare prin care te poți face mai plăcut atât în fața superiorilor ierarhici, cât și în fața colegilor, metode care te ajută, totodată, și pe tine să fii mai puțin stresat la serviciu.

Tratează-ți șeful ca pe un client al companiei

A devenit un clișeu, dar clientul are întotdeauna dreptate. Astăzi, clienții pot cere mai mult decât oricând și au o gamă mai largă de opțiuni din care pot alege pentru ca nevoile lor să fie îndeplinite. Precum clientul, șeful poate căuta oricând o altă persoană pentru a îndeplini sarcinile de lucru pecare intenționa să ți le dea ție, iar asta nu este niciodată un lucru bun. Ascultă-l cu atenție, fă sugestii, fii pozitiv și vei vedea cum comportamentul său fațăde tine se va schimba pe loc în mai bine.

Nu-ți învinovăți colegii

A da vina pe ceilalți este o modalitate ușoară de a reduce sentimentul de vinovăție, dar cercetările arată că dacă facem asta pierdem mai mult decât câștigăm. Pierdem încrederea colegilor în noi și respectul superiorilor, care se simt, astfel, nevoiți să rezolve situații și conflicte generate de un comportament copilăresc precum pârâtul.

Elimină sarcinile inutile

Nu te concentra din prima pe detalii, că te vei pierde în ele. În schim, rezolvă cât mai repede sarcinile care nu aduc prea mari beneficii și nu le acorda atenție sporită doar din perfecționism. Identifică doar acele aspecte care sunt cu adevărat importante, ordonează-le după gradul de dificultate și rezolvă-le treptat. Reduci, astfel, simțitor nivelul de stres.

Citește și: 

Șapte adevăruri fascinante pe care nu le știai despre statele lumii

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *