Cum să faci primul milion de dolari, potrivit celor trei sfaturi ale lui Warren Buffett

-


Deschiderea unei afaceri nu-ți garantează succesul financiar. Pentru el este nevoie de o punere în valoare a spiritului antreprenorial și de respectarea câtor reguli simple de cheltuire a veniturilor. 

Dezvoltă-ți rapid spiritul antreprenorial

Încă de când era adolescent, Buffett a avut o înclinație spre  a gândi ”outside the box” și spre a găsi modalități creative de a câștiga bani. Avea o slujbă ce implica vânzarea de ziare și o afacere cu aparate de pinball. Dacă vrei să devii milionar, nu renunța la afacere. Caută modalități de a câștiga mai mulți bani – și odată ce i-ai câștigat, vino cu un plan de economii și începe să investești. Oamenii care investesc devreme în viață economisesc mai mult, spun specialiștii.

Reinvestește profiturile

„În fiecare lună, pune deoparte între 10 și 25% din profitul tău și reinvestește-l în diverse afaceri. În acest fel, chiar dacă o industrie se prăbușește, ai fonduri asigurate în altă parte.

Ca adolescent, Buffett a colaborat cu un prieten și au început o afacere cu aparate de pinball. Au început cu o investiție de 25 de dolari. În loc să-și cheltuie toate profiturile pe plăceri adolescentine, au folosit banii pentru a cumpăra noi aparate, până când au avut opt ​​ în mai multe locații și s-au dezvoltat rapid.

Evită datoriile inutile

Crearea unei companii necesită o investiție majoră, iar unii se bazează pe împrumuturi pentru a începe sau a extinde o afacere. Sfatul lui Warren Buffett în această privință: evită datoriile și împrumuturile inutile.

Într-un discurs, Buffett a spus că a văzut că o mulțime de oameni eșuează în afaceri încă de la început, pentru că se bucură când văd cât de mult pot împrumuta, dar nu calculează exact cât de mult pot returna. „Dacă ești deștept, vei câștiga mulți bani fără a împrumuta. N-am împrumutat niciodată o sumă semnificativă de bani în viața mea”, a spus Buffett.

Citește și: 

Top 5 cele mai bănoase meserii “murdare”. Nu sunt pentru cei slabi de înger

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *