Cum să ne ferim de caniculă? Iată recomandările medicilor

-


Direcţiile de sănătate publică şi serviciile de ambulanţă lucrează la capacitate maximă în perioadele cu temperaturi extreme, însă este foarte important și modul în care ne ferim noi de căldură.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei, pe perioada verii, să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.

Totodată este recomandat consumul zinic de lichide ( între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a se aştepta să apară senzaţia de sete, fiind recomandat un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

Medicii sfătuiesc populaţia să consume în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

De asemenea, este recomandată evitarea consumului de alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice, mai spun medicii.

În cazul în care este absolut necesară expunerea la soare între orele amiezii este indicată o ţinută adecvată care să includă pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Citește și: 

A apărut primul parc acvatic dedicat persoanelor cu dizabilități! Imagini incredibile

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *