Cum să ne pregătim copiii pentru o viață de cuplu sănătoasă. Iată ce comportament trebuie să adoptăm

-


Părinții blânzi și calzi le pot transmite inconștient copiilor strategiille de construire și menținere a unor relații sănătoase, ceea ce-i va ajuta mai ales în prima parte a vieții lor de adult.

În urma unui studiu, cercetătorii au constatat că atunci când adolescenții au declarat că au avut parte de un climat familial fericit și că părinții lor au folosit strategii eficiente de creștere a copiilor – precum argumentarea deciziilor pe care le luau și abținerea de la pedepse dure – au dezvoltat, totodată, numeroase abilități de rezolvare a conflictelor.

Mengya Xia, absolventă a studiilor de dezvoltare umană și de familie, Penn State, a declarat că rezultatele oferă o perspectivă asupra relațiilor familiale timpurii, c care pot avea efecte pe termen lung asupra relațiilor romantice ale tinerilor adulți.

„În timpul adolescenței începi să îți dai seama ce vrei într-o relație și să formezi abilitățile necesare pentru a avea relații de succes”, a spus Xia. „Relația de familie este prima relație intimă a vieții noastre și aplicăm ceea ce învățăm în ea în relațiile ulterioare. De asemenea, putem afla cum să comunicăm constructiv”.

Studiile anterioare au descoperit că atunci când adulții tineri știu cum să formeze și să mențină relații sănătoase, aceștia sunt într-o mai mare măsură mulțumiți de viața lor și devin părinți buni.

Cercetătorii au recrutat 974 de adolescenți pentru studiu.

La trei momente, între orele 06 și 09, participanții au răspuns la mai multe întrebări despre familiile lor și despre ei înșiși. Concluzia a fost clară – un climat familial pozitiv poate influența în bine relațiile sentimentale viitoare.

Citește și: 

Cum să stabilești ușor legături profesionale cu oricine îți dorești

Cât de benefică este pentru sănătatea noastră mintală o pauză de la Facebook? Efecte vizibile după doar cinci zile

Jeff Bezos, despre cum e să fii cel mai bogat om din lume. Pe ce cheltuie averea uriașă

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.