Cum să nu dăm greș în alegerea celui mai bun pepene roșu

-


Pepenii roșii au invadat piețele și supermarketurile, însă alegerea lor poate fi o adevărată aventură. Chiar dacă e mare, un pepene trebuie să fie cât mai dulce și să aibă acea culoare roșie atrăgătoare.

Dacă îi cumpărăm din supermarket, pepenii nu pot fi gustați înainte. Însă putem fi atenți la câteva caracteristici pentru a alege un pepene gustos.

Forma, aspectul, culoarea codiţei și greutatea ar trebui să fie reperele după care să ne orientăm în alegerea unui pepene bun.

-Un pepene trebuie să fie cât mai greu.

-În partea opusă cozii se află un așa-numit punct de coacere care trebuie să fie neapărat galben. Dacă este verde sau alb, înseamnă că pepenele nu este copt.

-Bătaia cu degetul în coajă. Dacă se aude un sunet gol în interiorul său, pepenele este copt.

-Dacă codița este uscată, înseamnă că pepenele a fost cules de multe zile. Alege un pepene cu codița verde.

-Un pepene bun are o formă ovală sau rotundă. Pepenii deformaţi sau turtiţi la un capăt trebuie evitaţi.

-Coaja trebuie să fie cât mai lucioasă, care indică faptul că pepenele a ajuns la maturitate și este cum nu se poate mai bun de concumat.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.