Cum se pregătește o salată de boeuf în varianta raw vegan

-


Salata de boeuf este unul dintre preparatele preferate de români însă este greu digerabilă ca urmare a conţinutului său bogat în carne, cartofi și maioneză. Dar există şi alternativă prin care putem să evităm maioneza şi uleiul.

 

Salata de boeuf în varianta raw vegan este cea la mai îndemnă atât ca mod de preparare, cât și din prisma compoziţiei sale lipsită de colesterol. Această salată va încânta pe oricine va dori să încerce alternativa la varianta clasică cu maioneză, carne şi cartofi, scrie esenţadesănătate.ro.

 
Ingrediente:
-300 gr. boabe de mazăre crudă
-300 gr. morcov murat
-300 gr. castravete
-300 gr. ardei roşu
-100 gr. ţelină proaspătă
-curry
-piper
-fulgi de drojdie inactivă
 
 
Maioneza:
-150 gr. caju (sau seminţe de floarea soarelui) hidratat
-50 gr. seminţe de in
-sare
-turmeric 1/2 lingurita
-apă
 

 

Vom folosi mazăre congelată, pe care o vom marina peste noapte într-o soluţie de apă cu sare, piper, curry şi fulgi de drojdie inactivă. Dimineaţa vom taia cubuleţe, morcovul murat, castravetele, ardeiul şi ţelina, vom adăuga mazărea şi apoi vom îngloba maioneza vegetală.

Maioneza se obţine prin amestecarea tuturor ingredientelor în blender. Turmericul este cel care colorează maioneza într-un galben-portocaliu, care ne duce cu gândul la clasica maioneză cu multe ouă şi ulei.

Citeşte şi:

Povestea cârţiţei cubaneze care şi-a trădat până şi familia. „Pentru unele lucruri din viaţă merită să mergi la puşcărie”

Miere de albine autentică / miere de albine falsificată. Cum le deosebim

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.