Cum să reții tot ceea ce citești. Câteva tehnici eficiente

-


Fie că este vorba de conținut de pe Facebook, de cartea noastră preferată sau de documente de care avem nevoie la serviciu, cei mai mulți dintre noi ne confruntăm cu faptul că nu reușim să ținem minte ceea ce citim în grabă.

Specialiștii spun că există, totuși, un truc care ne poate ajuta să reținem ceea ce citim, chiar dacă nu avem prea mult timp să aprofundăm lectura: să ne gândim câteva clipe la informațiile pe care tocmai le-am asimilat.

Această rememorare nu este necesar să dureze foarte mult, ci poate consta doar în amintirea principalelor puncte sau concepte. În plus, gândește-te la modul în care conținutul se conectează la experiențele tale personale.

De ce funcționează? Așa cum spune Allison Preston, profesor asociat de Psihologie și Neurologie la Universitatea din Texas, SUA, repetarea amintirilor în timpul perioadei de odihnă le face să devină mai puternice.

Există, totuși, un truc care ne poate ajuta să reținem ceea ce citim, chiar dacă nu avem prea mult timp să aprofundăm lectura: să ne gândim câteva clipe la informațiile pe care tocmai le-am asimilat.

Având în vedere acest lucru, când îți acorzi câteva minute de repaus în care să te gândești la ceea ce tocmai ai citit îi permiți creierului să asimileze mai bine respectivele informații.

Există și alte metode de a înțelege mai rapid ceea ce citești:

  • Citește cu voce tare
  • Citește când ești odihnit
  • Elimină orice ți-ar putea distrage atenția
  • Citește de pe un suport de hârtie. Unele studii arată că atunci când citim de pe laptop sau de pe telefonul mobil nu reușim să ne amintim la fel de bine textul.

Citește și: 

Mânânci des cartofi prăjiți? Iată la ce riscuri te expui

Urmărește Jurnaliștii.ro și pe Facebook pentru a fi la curent cu cele mai noi și mai importante știri ale zilei!

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.