Cum să scăpăm de viespi? Câteva sfaturi utile

-


Viespile pot deveni periculoase pentru om şi animale, prin agresivitatea cu care acestea îşi apără teritoriul, iar înţepăturile acestora pot declanşa reacţii alergice puternice şi uneori chiar şoc anafilactic.

 

Viespile pot ataca din senin fără a fi provocate şi sunt atrase de culorile alb, albastru şi galben. Dacă o să va îmbrăcaţi în roşu veţi evita să fiţi atacaţi de viespi întrucât acestea nu pot distinge această culoare, scrie portalul sciencefocus.com

De asemenea, nu este indicat să le omorâţi întrucât acestea eliberează feromoni care vor atrage toate viespile din apropiere. Un studiu din 2012 a testat reacţiile de respingere al viespilor la diferite uleiuri esențiale și s-a constatat că un amestec de ulei de cuișoare, geraniu și lemongrass  este cel mai eficient. Dacă o va daţi cu acest mix de uleiuri pe haine nu o să mai riscaţi să fiţi înţepaţi de viespi.

Un alt element care alungă cu succes viespile este uleiul de mentă care are efect repelent asupra acestora. Astfel, puneţi câteva picături de ulei de mentă într-o sticlă cu pulverizator şi cu puțin detergent de vase sau săpun lichid, pentru a stropi în zonele în care viespile își fac de obicei cuiburi din jurul locuinţei.

De asemenea, mai puteţi utiliza cu succes în combaterea viespilor capcanele din sticlă colorată care trebuie aşezate în jurul cuiburilor din curte sau locuinţă.

Citeşte şi:

Care au fost cele mai căutate joburi de români în luna august

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.