Cum să scapi de stres în doar 15 minute? Secretul, dezvăluit de specialiști

-


Pentru mulți dintre noi, stresul reprezintă o constantă. De aceea, este recomandat să luăm pauze dese, pentru a ne calma.

Potrivit specialiștilor, chiar și un minut de respiro liniștește sistemul nervos și ne ajută să revenim la normal. Iar 15 de minute cumulate pe zi fac cu adevărat minuni. Iată cum trebuie să procedezi:

1 minut: Respiră

Când suntem stresați, avem tendința de a respira foarte rar sau chiar de a ne ține respirația. De aceea, pauzele de 1 minut în care nu facem altceva decât să respirăm adânc, din diafragmă, creează acelt sentiment de calmitate de care avem atâta nevoie.

2 minute: Mănâncă (puțină) ciocolată

Un studiu ublicat în Journal of Proteome Research a constatat că oamenii care consumă puțină ciocolată neagră în fiecare zi beneficiazăd e o scădere a hormonilor de stres.

3 minute: Privește o pictură sau o fotografie cu fulgi de zăpadă

Cu alte cuvinte, uită-te la tipare de fractali, pentru că acestea ajută creierul să se relaxeze, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Oregon.

10 minute: Plimbă-te

Plimbă-te în fața casei, pe stradă, prin parc, nu contează! Important este să ieși din casă, să respiri aer curat, iar acest lucru cu siguranță va conta în reducerea stresului.

15 minute: Prepară un ceai

Ceaiul verde, de exemplu, conține un derivat de aminoacizi, theaninul, care s-a dovedit extrem de benefic pentru relaxarea creierului, susțin speciașiștii. Un alt exemplu este mușețelul, care ameliorează simptomele anxietății.

Citește și: 

Cele mai bune locuri de muncă pentru introvertiți! Joburi care nu presupun socializare


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *